Florentin Scalețchi: CANCERUL SOCIETĂŢII ROMÂNEŞTI!!!

 

Suntem o naţiune care ne distrugem şi ne împuţinăm zilnic, în timp ce suntem pe primul loc în UE la mortalitate infantilă.
Cu alte cuvinte, cel mai mare duşman al poporului român şi al României în general sunt propriii ei locuitori.
Cred că nu există zi de la Dumnezeu să nu vedem sau să auzim de un carnagiu pe drumuri, şosele sau puţinii kilometri de autostradă pe care România a reuşit să-i construiască, în anii democraţiei.
Ne împuţinăm din cauza bolilor şi a condiţiilor precare din spitale, a accidentelor de circulaţie, a accidentelor de muncă ori din cauza temperaturilor exagerat de mari din timpul verii sau extrem de joase din timpul iernii, mor români înecaţi vara pe litoralul românesc, mor din cauza intemperiilor, vânt, ploaie, ninsoare, furtuni, cutremure, mor pe drumurile periculoase din munţii noştri, ne mor copiii din cauza diverselor molime cu răspândire în masă, precum rujeola sau rubeola, mor oameni stând la coadă să-şi plătească impozitele la stat, mor oameni din cauza obezităţii, a unei alimentaţii precare şi plină de E-uri, mor soldaţi români în teatrele de operaţiuni, unde sunt trimişi să apere pacea mondială, mor oameni din accidente la vânătoare, mor că se omoară unii pe alţii din cauza geloziei, a consumului excesiv de alcool sau droguri, mor în incendii, cum a fost cazul „Colectiv” sau încarceraţi în propriile maşini.
Mulţi mor de bătrâneţe, căci avem o naţiune îmbătrânită. Mor din cauza tutunului, al alcoolului sau al drogurilor şi din contractarea unor boli cronice, precum cancer, SIDA, comoţii cerebrale, boli de inimă sau diabet.
Mor copii în maternităţi din cauza lipsei de vaccinuri şi a contractării de tot felul de viruşi puternici.
Ne mor încă minerii, chiar şi în minele care de mult au fost închise.
Mor sau se sinucid oamenii în aresturi şi închisori. Mor oameni şi ca urmare a unor comenzi mafiote.
Mor conaţionalii noştri ca urmare a neglijenţei organelor statului, care ar trebui să vegheze la siguranţa şi securitatea populaţiei. Mor oameni din cauza mizeriei şi a sărăciei lucii.
Mor şi mor oameni zilnic ca într- o normalitate macrabă.
Ne distrugem din interior, fără discernământ şi fără să întreprindem ceva spre încetinirea acestui proces nociv şi ireversibil.
Şi iată cum, în 27 ani de la aşa-zisa Revoluţie încoace, într-o aşa-zisă democraţie românească, am reuşit ca dintr-o populaţie de circa 22 milioane, câţi am fost la ultimul recensământ din vremea comunismului şi a dictaturii ceauşiste, să ajungem la circa 18 milioane, din care circa trei milioane au emigrat şi s-au stabilit în Europa Occidentală sau peste ocean şi încă vreo două milioane muncesc în afara ţării, lăsându-şi copiii de izbelişte sau în îngrijirea bunicilor, neamurilor sau a vecinilor. Suntem sortiţi pieirii dacă nu ne gândim să facem ceva, măcar pentru a stimula naşterile şi a face un sistem de sănătate performant, precum în ţările civilizate ale lumii.
Românii se pare că trăiesc într-o inconştienţă greu de înţeles.