Florentin SCALEŢCHI: Ciolăneala prezidenţială VS respectarea drepturilor omului

 

De mai bine de un an, nu mai deschizi un televizor sau asculţi o ştire la radio, că sigur, vei afla că la sfârşitul anului avem alegeri prezidenţiale şi vezi doamne trebuie să ne pregătim, cu ce oare numai ei ştiu. Asistăm la o îmbulzeală de candidaţi, care mai de care mai preocupati de soarta acestei ţări. Avem de data asta şi mai multe femei candidaţi, nu de alta dar, am cam făcut discriminare timp de 30 de ani, cu sexul frumos. Poate anul acesta vor fi mai favorite electoratului român.

Partidele politice au oferit drept candidaţi o pleiadă de politicieni , nişte iesmeni interesaţi mai mult de ei decât de soarta ţării. Toţi candidaţii dispuşi să intre în bătălia electorală, se văd la Cotroceni, deşi cam nimic nu- i recomandă. De la fiecare nu auzim decât promisiuni lipsite ulterior de acoperire în fapte. Căci iată, după 30 de ani de aşa zisă democraţie şi capitalism de junglă şi şase mandate de preşedinţi,care ne- au promis vrute şi nevrute, am reuşit probabil o performanţă unică, să distrugem toată industria şi să o dăm la fier vechi, să vindem toate băncile, toată industria metalurgică, să vindem pământurile şi chiar resursele naturale (vezi Petrom), în schimb, ne- am îndatorat la greu la marii finanţatori mondiali. Dar sigur, nu am reuşit să ne racordăm la Europa printr- o autostradă care să lege Vama Veche recte Bulgaria la Nădlag-Ungaria, asta chiar dacă facem parte din marea familie a Uniunii Europene. Din anul 2007 suntem deja trataţi de partenerii noştri ca o colonie unde poţi avea anumite beneficii numai dacă vor cei „mari şi puternici, din uniune”. În timp ce, ei se bat pentru ciolanul cel mare, oamenii îşi trăiesc propriile drame într- o ţară care îşi pune mereu problema, dacă avem stat de drept, dacă funcţionează democraţia şi legile sunt respectate. Ca atare, despre ce drepturi ale omului să mai fie vorba când multe din instituţiile statului sunt „gripate”, cu conducători incompetenţi care mai mult distrug decât construiesc. Consider că cel mai important drept „Dreptul la viaţă” nu este deloc respectat atâta timp cât zilnic ne mor conaţionali, pe drumurile proaste din România, mor în spitale, mor înecaţi, mor din neglijenţă, din nepăsarea autorităţilor, de cald, de frig, trăsniţi sau la inundaţii din cauza viiturilor, în incendii sau din lipsă de medicamente, dar şi din nestăpânirea fenomenelor legate de crima organizată, precum traficul de droguri, traficul de carne vie, răpirile de copii şi prostituţia.

Distribuie prietenilor

Avem persoane dispărute de care nimeni nu mai ştiu nimic de ani de zile. Mor în ţara asta o grămadă de români din cauza nedreptăţilor şi abuzurilor care s- au făcut şi încă se fac în justiţia română, pe tot lanţul trofic, de la poliţist la procuror şi judecător. Avem totuşi oameni care şi- au pierdut averea, afacerea, casa însuşite pe nedrept de tot felul de escroci, cămătari sau putregaiuri de oameni ca urmare a deciziilor total nelegale şi netemeinice date în instanţele Româneşti. Am avut o pleiadă de conaţionali, care deşi nevinovaţi, au fost arestaţi şi aruncaţi după gratii la comandă politică, aşa cum s- a întâmplat în perioada celor două mandate de câte cinci ani. Astfel, naţiunea a fost bulversată iar demnitatea i- a fost grav agresată. S- a întâmplat în perioada 2004- 2014, dovedind că, sunt prea puţini 5 ani, acum când urmează să trecem în anul 2020, ca să ne reîntoarcem în normalitate, într- o viaţă unde nu numai justiţia e importantă, pe care de altfel am reuşit să o terfelim în toate felurile, ani de zile, în condiţiile în care nu avem infrastructură, autostrăzi, spitale şi şcoli, educaţie şi cultură, la cote înalte.
Sistemul de siguranţă şi securitate naţională acţionează de fiecare dată cu întârziere şi împiedicată din cauza unor decizii greşite luate de factori decizionali şi care încă deşi au trecut o groază de ani de aşa zisă societate democrată, multe obiceiuri care ne aduc aminte de perioada comunistă nu au fost îndreptate. Şi când constaţi că de fapt pe tine om de rând nimeni nu- ti apără drepturile fundamentale ale omului, alea puţine câte există, aşa cum sunt ele stipulate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului semnată la 10 decembrie 1948 la New York de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi de Constituţia ţării, pe care o respectăm aşa de mult, ce aşteptări să mai poţi avea de la cel care se vrea pe scaunul de Preşedinte al României !!!