Florentin Scalețchi: Devine tot mai periculoasă lumea în care trăim!!!

 

A devenit un fapt cotidian dacă mă gândesc că, aproape, nu există săptămână ca în lume să nu fie un carnagiu de oameni oneşti ai acestei planete, la care omenirea este luată, totdeauna, prin surprindere. Mor zeci- sute-mii de fiinţe umane, care nu erau vinovate de nimic, doar că s-au aflat într-un loc nepotrivit, la un moment nepotrivit. Tot felul de dezaxati mintal, aderenţi ai unor grupări teroriste precum ISIS sau Al Qaida, care s-au identificat a propaga teroare în rândul ţărilor civilizate folosind motivarea religioasă şi o fac prin metode atipice, precum detonarea unor simpatizanţi ai acestor monştri cu chip de om cu creierii spălaţi în rândul unor mulţimi de oameni sau prin folosirea unor maşini de capacitate mare pentru a spulbera, pur şi simplu, grupuri de copii, bătrâni, femei şi bărbaţi în zone populate şi foarte circulate din oraşele mari ale Europei, sau, şi mai înfiorător, un act care a cutremurat omenirea şi care a depăşit orice înţelegere umană prin cruzimea cu care un individ s-a gândit să tragă cu pistoale automate, într-o mulţime compactă strânsă la un concert de muzică, reuşind să producă cel mai grav atac armat din istoria SUA, care a produs până la acest moment ,când scriu acest articol, 59 de morţi şi 528 de răniţi, în oraşul jocurilor de noroc şi a bunei dispoziţii, Las Vegas. Chiar şi acest atac banditesc, animalic, nebunesc, a fost revendicat de gruparea teroristă ISIS, deşi serviciile de informaţii americane nu o confirmă.
Ce putem face noi, oamenii trecători, vremelnici prin această lume, lume care devine pe zi ce trece tot mai vulnerabilă la atacurile teroriste tot mai dese şi mai neprevăzute. Deşi statele lumii plătesc sume mari de bani pentru a avea servicii de informaţii tot mai competente, tot mai bine dotate cu tehnologii de ultimă oră şi chiar au schimburi permanente de informaţii între state, totuşi nu pot opri acest val de nebunie, de terorism a războaielor din zona Asiei Centrale, a exodului masiv de refugiaţi fugiţi din faţa războiului, a unei istorii, mai vechi sau mai noi, din perioada colonialismului când au avut, la fel ca şi acum, un exod masiv din zonele colonizate spre ţările colonizatoare din Europa. Astăzi, se constată cum tocmai acei indivizi din generaţia a treia şi a patra din zona magrebiană, naturalizaţi în ţările occidentale, sunt autorii ultimelor atentate teroriste.
Ţările puternice ale lumii, la rândul lor, rămân siderate, mute şi cu mâinile legate şi de cele mai multe ori fără răspuns, chiar dacă cele mai mari atrocităţi umane s- au înfăptuit în propriile lor ţări.
Lumea îşi doreşte pacea şi prosperitatea dar de cele mai multe ori, interese meschine ale acelor forţe oculte ale omenirii, indivizi hiper bogaţi şi lipsiţi de scrupule pe care nu-i interesează de loc suferinţa victimelor războaielor şi a exodului masiv de populaţii, ei schimbă adevărul în minciună şi minciuna în adevăr, în timp ce drepturile fundamentale ale oamenilor sunt grav încălcate sau pur şi simplu ignorate.