Florentin Scaletchi: Am schimbat tot ce-am avut şi cu asta ce-am făcut?

Deşi, niciodată, nu s-ar putea spune că aş fi un nostalgic al perioadei comuniste şi a modului cum a fost gestionată România de Dictatorul Ceauşescu, familia şi toţi acoliţii lui, eu fiind condamnat de două ori la moarte pentru că m-am opus sistemului protestând împotriva lui. Totuşi, nu cred că putem uita niciodată, noi cei care ne-am născut şi să încercăm să ne facem loc în această societate strâmbă, trăind o perioadă considerabilă din scurta noastră viaţă, nu putem uita nici de teroarea şi minciuna în care am existat, cu o propagandă desuetă, nici de foamea şi frigul pe care le-am suferit, nici de viaţa controlată permanent, nici de lipsa de cunoaştere şi acces la tot ce reprezenta lumea civilizată a vestului, din acea perioadă.
Eram nişte păpuşi în mâna unui păpuşar şef, care ne stabilea viaţa şi priorităţile noastre, de fapt noi mimăm că suntem cetăţeni cu drepturi depline ai unei ţări, fără să avem dreptul să le cerem, fără demnitate şi fără viitor.
A venit 22 decembrie 1989, când am zis că s-a terminat cu Dictatura şi cu societatea totalitară, trecând, în acte numai, de la comunism la capitalism. Timp de 10 ani, nu am făcut decât să mimăm acest lucru, politicienii noştri neştiind de fapt ce ne dorim, ca ţară rămânând, din nou, în zona gri a lumii şi a Europei, în special, ceea ce a ţinut până în anul 2000, când s-a luat decizia, tot politică, de a ne pregăti pentru a intra în structura militară NATO şi pe care am înfăptuit-o în 2003, şi de asemenea ne-am pregătit de a face parte din rândul ţărilor membre ale UE şi astfel România a semnat aderarea la 1 ianuarie 2007.
Oricum, în 27 de ani de aşa zisă democraţie, societate capitalistă şi stat de drept, am încercat şi chiar am schimbat aproape tot şi cu asta ce am făcut!!!
Păi să vedem!!!
Am trecut de la Partidul Unic- Partidul Comunist Român, la pluripartidism şi, imediat după ianuarie 1990, au apărut, în afară de fostele partide istorice, precum PNŢ, PNL sau PSDR, alte sute de „ partiduleţe”, răsărite precum ciupercile, în pădure, după ploaie.
Cum a fost interzis şi chiar desfiinţat Partidul Comunist, ţara a fost preluată şi administrată de garda 2 şi 3 a fostului Partid Comunist, toţi membrii PCR s-au ascuns în spatele unui partid tânăr, numit Partidul Frontului Salvării Naţionale- denumire luată după numele mişcării revoluţionare care a dus la căderea Dictaturii şi a comunismului. Ulterior, acest partid şi-a schimbat de două ori denumirea şi chiar culorile, trecând de la blueciel la roşu şi de la PDSR-partidul democrat social român la PSD- partidul social democrat, actuala denumire.
De la Revoluţie şi până acum, am avut nenumărate cicluri de alegeri, cu zeci de partide în primii ani, de avea alegătorul o carte de votant, noroc că s-a schimbat pragul de acces în Parlament de la 3% la 5%, ca să putem în acest fel să reducem numărul acestora la o cifră cu un singur număr.
Am schimbat modalitatea de vot, trecând de la votul pe listă la votul pe persoană, despre care am constatat, repede, că a fost de fapt un eşec, ajungând să avem un Mega Parlament cu 580 de aleşi, motiv pentru care am revenit la votul pe listă.
Am anulat Constituţia Comunistă şi după aceea am funcţionat doi ani pe o aşa zisă constituantă şi, în sfârşit, în 1992 a apărut o nouă Constituţie „democrată”, dar făcută după chipul şi asemănarea „batrînului” comunist reformat Ion Iliescu, ca după 11 ani, mai precis în 2003, să o schimbăm din nou fiindcă ne-o cereau forurile internaţionale în care urma să accedem şi am făcut-o praf, am făcut o altă Constituţie de sorginte europeană şi democrată, dar care la fel ca şi prima, a introdus dualismul Puterii, România nefiind nici Republică Prezidenţială, nici Parlamentară, o Constituţie tipic românească, dâmboviţeană, dar după chipul şi asemănarea noului lider al PSD-ului, domnul Adrian Năstase. Dar, ce să vezi, nu a fost să fie pentru cine a fost „croită”, a beneficiat de ea securisto-comunistul Băsescu Traian.

Va urma