Florin Piersic, despre Dumitru Fărcaș: „A lăsat ceva ce n-o să mai poată lăsa nimeni niciodată. Mi-a murit un frate”

Moartea lui Dumitru Fărcaș a lăsat un gol imens în sufletele iubitorilor de muzică folclorică și ale apropiaților artistului. Florin Piersic era bun prieten cu Dumitru Farcaș, actorul considerându-l pe acesta din urmă ca fiind asemenea unui frate. Interpretul de muzică folclorică a murit într-un spital din Cluj. Acesta fusese internat în urma unui infarct.

„În clipa asta vin de la spitalul de unde ne-a părăsit. Era cel mai bun prieten al meu. Sunt înmărmurit, sunt înmărmurit, pentru că la orice mă aşteptam, dar nu la plecarea lui Mitru Fărcaş, mi-a fost şi îmi este ca un frate. Noi colaboram, mergeam împreună la spectacole, povesteam în maşină. Era atât de vesel şi atât de legat de mine încât nu exista un loc în care să mă duc şi să nu spună lumea: „Fărcaş a vorbit despre tine extraordinar şi a spus cât de multe te iubeşte”. „Eu nu-l iubesc, îl ador pe Fărcaş”, le spuneam eu”, a declarat Florin Piersic pentru Adevărul, potrivit click.ro.

„Eu ştiu că moartea lui a venit brusc, nu cunosc prea multe amănunte despre starea lui de sănătate, dar am vorbit cu el zilele trecute la telefon şi totul părea în regulă. Ştiu că a fost operat la un picior. (..) Sunt lovit în minte şi în suflet şi peste tot. Ştiu ce-i plăcea, ce-şi dorea, ştiu totul despre el. Nu am niciun fel de putere să mai vorbesc, nu-mi găsesc cuvintele..
A lăsat ceva ce n-o să mai poată lăsa nimeni niciodată. A lăsat ceva din sufletul cântecului românesc adevărat, el fiind un maramureşean înrăit cu atâta dragoste de Maramureş, de locurile unde a trăit..Era un patriot absolut, era un român adevărat cu litere groase. Vă rog să mă înţelegeţi că mai mult nu pot să spun. Mi-a murit un frate”, și-a încheiat actorul declarația.