Folosești folie de aluminiu la gătit? Iată cât e de nocivă

Gătitul în folie de aluminiu este o practică populară, dar în acelaşi timp extrem de nocivă. Chiar şi atunci când nu faceţi decât să ambalaţi alimentele, aluminiul este o substanţă otrăvitoare, a cărui particule se transferă în mâncare, având un efect negativ asupra organismului.
Cele mai comune simptome ale intoxicării cu aluminiu sunt slăbiciunea musculară, dureri ale oaselor, ameţeală şi confuzie. Unii specialişti atrag atenţia şi asupra faptului că poate provoca deficienţe de creştere în cazul copiilor. Anemia, afecţiunile sistemului respirator şi maladia Alzheimer pot fi, de asemenea, cauzate de utilizarea excesivă a foliei de aluminiu.
Problema reală este că aluminiul este utilizat mult prea des în bucătărie, iar la temperturi ridicate, transferul de particule din folie sau oale către carnea sau legumele preparate poate face ca aceste alimente să devină toxice.
Potrivit healthylifetricks.com, organismul uman poate procesa acest metal în cantităţi mici, dar ar trebui să evitaţi să îl utilizaţi. Dacă aveţi vase sau farfurii de aluminiu, ar trebui să le înlocuiţi. Cel mai important aspect ar fi să nu mai procesaţi termic alimentele în folie de aluminiu.

Sursa – doctorulzilei.ro