Geta Sandu: „Confesiunile unui om care a iubit femeia”

geta sandu 2

Buni zori, maestre! Ți-am terminat cartea „Confesiunile unui mut care a vorbit cândva”. Dacă ați mai fi văzut zorii acestor timpuri v-aș fi sugerat un titlu de carte „Confesiunile unui om care a iubit femeia”. Sună frumos, maestre? Eu zic că sună la fel de frumos ca un capitol din cartea ta din care tot recitesc. O am cu mine la Roma și în duminica liberă cutreieră alături de pașii mei străzile pline de istorie.

Nu toți oameni știu să iubească femeia. Tu însuți, de cum ai numit-o spune mult „Femeia, ca înger păzitor și ghid al pașilor prin lume”. E mult respect în numirea ta, e multă candoare, grijă și iubire. Păzitor și ghid al pașilor prin lume, de când îți dă viață și mereu. Și apoi, înger păzitor, de la mamă până la cea pe care ai ales-o pentru restul zilelor pline de armonie în palatul fericirii de zi cu zi până ce moartea desparte tot.

Ai iubit femeia cu talentul ei, curiozitatea, poate viclenia unora de a reuși să străbată drumuri în carieră. Ai iubit femeia mamă, prietenă, colegă, vecină, femeia universului în orice loc stă ea și ai dedicat versurile tale care fac ocol lumii, sunt citite, cantate și rostite. Sunt poezii ale iubirii, și de iubire avem nevoie ca de aer. Unde e iubire e și liniște și pace și respect. Cum zici în carte…. „Un căutător de sensibilitate pe care, iertare prieteni, femeia o are în dotare, primind-o de la Cel de Sus cu mai multă dărnicie decât ne-a hărăzit-o nouă. Eu nu am trăit niciodată aventuri, ci doar bucuria de a primi și dărui iubire atunci când s-a nimerit să ne găsim „.

Azi printre îngerițe, mame, soții, prietene duse de mult în Împărăția Domnului, altădată iubite aici pe pământ, fie-vă țărâna ușoară, petrecând la masa liniștitului Rai. Noi aici pe pământ, să ne bucuram de ziua ce s-a arătat la geam, de ziua din inima noastră care ne-a fost dată, chiar dacă norii sunt inamici…

Să zâmbim, viața ne-a fost dată să o trăim! La mulți ani tuturor femeilor care nu-și pierd zâmbetul, La mulți ani pentru fiecare zi, pentru că noi femeile suntem în fiecare zi un motiv de sărbătoare!

Parteneri