Giorgiana Radu: Actrița Adina Popescu, puterea de a dărui emoție și iubire, când sufletul este îndoliat

 

DSCN0746 1 300x225 2Minunata actriță de teatru și film, Adina Popescu, a
DSCN0688 300x225 2fost prezentă, miercuri, de Ziua femeii, la Muzeul Pietrei din Sângeru. Deși trece printr-o perioadă grea din viață, soțul ei, regretatul compozitor Adrian Enescu, părăsind mult prea devreme portativul acestei lumi, actrița a transmis emoție și candoare celor prezenți, într-un tulburător moment recitativ.
Adina Popescu a interpretat cu suflet poezia ”Bună seara, iubito!”, a poetului Lucian Avramescu, dându-i o notă personală, salutându-și soțul, „Bună seara, iubite!”, încercând să-l regăsescă printre stelele care acum îmbracă muzical Universul, pe notele dictate de Adrian Enescu, îngerilor.
La finalul momentului, lacrimile și tăcerea s-au așternut apăsător, simțind cu toții dorul și iubirea nemărginită a femeii Adina Popescu pentru bărbatul care a completat-o până acum șapte luni.
Sensibilă și caldă în vorbire, de parcă mângâie cuvintele înainte de a le pronunța, minunata actriță știe să se bucure de aer, de vietățile din preajmă, de flori, de copaci, de oameni. Nu am văzut niciodată pe nimeni să exprime atâta încântare, la primirea unui buchețel cu ghiocei albi de grădină, pe care un copil i l-a dăruit și pe care l-a avut mereu în grijă până la plecarea spre București.
Mulțumesc, și mulțumim, Adina Popescu, pentru mărțișorul splendid pe care ni l-ai oferit.