• Home
  • De la prieteni
  • Giorgiana Radu: Lorelai Moșneguțu, un destin pentru care viața nu are bariere

Giorgiana Radu: Lorelai Moșneguțu, un destin pentru care viața nu are bariere

DSCN0870 1

Într-o lume calificată în obținerea beneficiului material facil, în care primează satisfacția prostirii celuilalt, care de multe ori se lasă mințit și înșelat, de rușinea rușinii nerușinatului, o lume în care legătura de sânge este neglijabilă în raport cu firimiturile câștigate, ce-ar putea să ne mai mire, să ne mai surprindă? Sunt tentată să spun că aproape nimic. Fals!
Ne pot surprinde lucruri frumoase, adevărate și sensibile, care se petrec lângă noi, dovedind că nimic nu e imposibil, că nu trebuie doar să-ți dorești, ci să și muncești pentru a-ți atinge scopul, anulând barierele impuse de oameni și de societate. De necrezut este talentul și forța uriașă a unei copile născută fără mâini și fără femur la ambele picioare, care pictează, cântă la pian și chitară, scrie, așa cum mulți dintre noi cei „normali” nu putem și nici nu ne străduim să o facem, complăcându-ne într-o autosuficiență banală (blegoasă).
Este vorba de Lorelai Moșneguțu, care a fost abandonată de mamă la naștere din cauza problemelor de sănătate pe care le avea. Medicii, siguri pe nesiguranța lor, credeau că nu va trăi mai mult de câteva zile. Dar, Dumnezeu avea alte planuri cu ea. La cei 14 ani, e un om complex, înzestrat cu uriașe calități. Îi place muzica, până acum a lansat 10 cărți de poezie, participă la olimpiade de biologie și geografie, iar deviza ei de viață este ”cad de zece ori și mă ridic de 20”. De admirat este Viorica Pârvan, asistent maternal, care i-a devenit mamă și fără de care Lorelai nu ar fi reușit ceea ce poate face acum. Câte femei ar avea curajul să urmeze exemplul Vioricăi Pârvan? Această MAMĂ pe care destinul i-a dăruit-o fetiței spre a-i fi nu doar brațele care-i lipsesc, ci un întreg univers al dragostei, clădit din răbdare, dăruire, înțelepciune și multă iubire.
Două suflete unite de viață prin pârghii nepalpabile, de la care am putea învăța cu toții câte ceva. În zilele pe care le trăim, infirmitatea sufletească predomină inconștient și pare netratabilă, în timp ce infirmitatea fizică poate doborî orice obstacol, și fiecare „nu se poate” se transformă în „totul este posibil”, dacă visezi, speri și muncești pentru țelul propus.
P.S. Vineri seară, în ce-a de-a treia semifinală a emisiunii „Românii au talent”, difuzată la Pro Tv, Lorelai Moșneguțu s-a calificat în finală. E un concurs? Ea – indiferent de rezultat – a câștigat toate concursurile cu ea însăși.

Parteneri