Giorgiana Radu: Să nu dezertăm de la adevărata semnificație a Învierii

 

Sărbătoarea Învierii, dovada absolută a forței divine, ne smulge din vâltoarea cotidianului și ne atrage către noi înșine, de care uităm în cea mai mare parte a timpului, fiind preocupați de multele nimicuri care ne compun viața. Uităm adesea să fim fericiți, să fim buni, să iubim, să trăim cu adevărat. Suntem, parcă, surzi la ciripitul păsărelelor care, după o iarnă lungă, prevestesc renașterea, trezirea la viață. Orbi părem, trecând indiferenți pe lângă bucuria copacilor care zâmbesc prin miile de petale albe și roz și violet. Simțul olfactiv ne este atrofiat dacă nu inspirăm adânc primăvara cu toate miresmele ei, pe care niciun parfum de lux nu le poate reproduce.
Perioada care precede moartea și Învierea Domnului ne îngăduie să ne aplecăm mai mult către latura spirituală, să găsim răspunsuri. „Căutând Raiul, găsim iadul din noi”, spune părintele Hrisostom Filipescu. Căutându-L pe Hristos, prin fapte, prin gânduri, prin gesturi, ne regăsim pe noi. Partea din noi, de care nu ne izbim în fiecare zi.
Pregătim intens masa îmbelșugată de Paști. Alergăm, în stânga și în dreapta, să nu cumva să omitem ceva, să nu ratăm preamultul culinar. Uităm să alergăm pe drumul ce duce către cunoașterea de sine. Uităm sau doar ne abatem de teama de ce-am putea găsi? Neglijăm evoluția spirituală. Încă de la naștere evoluăm fizic, social, material, dar, parcă spiritul rămâne nehrănit îndeajuns. Avem prilejul să recuperăm în aceste zile. Să reflectăm și să luăm aminte. Chinurile îndurate de Fiul Lui Dumnezeu, pentru izbăvirea noastră, să nu fi fost zadarnice. Să nu dezertăm de la adevărata semnificație a Paștelui.
Să ne lăsăm mângâiați de natură, să îmbrățișăm la rându-ne viața, cu bune, cu rele. Să mulțumim Divinității pentru ce avem, pentru ce suntem, pentru ce primim în fiecare zi… Să aveți un Paște cu liniște și sănătate!