Giorgiana Radu: Stela Popescu a obosit!

Care mai de care, oameni și – din păcate – neoameni, actori și neactori, reporteri și nereporteri vorbesc simultan de dispariția Stelei Popescu. E o mare gălăgie a tristeții. Dar e mai bine, poate, decât petrecerea în tăcere a unui artist pe ultimul său drum. Pe toți i-a luat prin surprindere moartea neanunțată prin dinamismul nativ (sau jucat?) al actriței cu nume ceresc, pe care eu n-o știu, din păcate, decât din scheciurile TV, difuzate mai ales de Revelion, din filme vechi reluate, mai puțin din spectacole directe. Asta nu m-a împiedicat s-o așez pe fila personalităților pe care le admir. Toți se întreabă de ce Stela? De ce un om care emana, la vârsta ei, atâta dinamism și dorință de viață, de care mulți tineri nu sunt capabili? De ce s-a stins, așa, pe neașteptate?
Poate că Stela Popescu a obosit! Poate că a obosit de atâta poftă de viață, de atâta bună dispoziție, de atâta încăpățânare de a-i face pe alții să zâmbescă. Iar dacă dorința ei de a trăi nu obosise, pentru că, așa cum declara într-un interviu, viața trebuie trăită intens, cu bune, cu rele , poate obosise sufletul care se îndârjea să țină pasul cu ea, cu încăpățânarea ei frumoasă care nu părea să cunoască limite.
Astăzi, mulți i se proclamă prieteni și admiratori. Din păcate, aici, în bucățica asta de viață ce ne este dată pe pământ, ea nu mai poate face selecția între atâtea vorbe frumoase și înlăcrimate și cele care joacă, teatral, îndurerarea. Dar, acolo unde i-a fost dat să ajungă, Stela Popescu se va bucura de gândurile sincere ale celor care au iubit-o, și va privi, zâmbind ironic, lacrimile artificiale. Odihnă în pace, doamnă Stela Popescu, neobosită actriță a zâmbetului căzut în plâns!