AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Gogoșari în oțet – rețeta tradițională

 

Gogoșarii în oțet se numără printre murăturile preferate ale românilor. Prepararea lor nu necesită mult timp, iar rezultatul este delicios. Iată rețeta tradițională pentru gogoșari în oțet:

Ingrediente: 5 kg de gogoșari; 5 l apă; 1 l oțet; două linguri ulei; Boabe de piper; Foi de dafin; Hrean; Zahăr după gust; Sare după gust.

Mod de preparare:

Gogoșarii se spală în apă rece și se taie în bucăți potrivite. Între timp, se pregătește o saramură pentru murături. Într-un vas mare se pune apa, oțetul, uleiul, sare, piper, câteva boabe de muștar, câteva frunze de foi de dafin, sare și zahăr după gust. Totul se pune la fiert, la foc potrivit.

Când saramura începe să fiarbă, se adaugă pe rând și gogoșarii pentru câteva minute. Se amestecă încontinuu și nu se lasă prea mult pe foc, deoarece gogoșarii se înmoaie repede. Gogoșarii se scot din saramură, se pun în borcane, fără să fie presați, se adaugă hreanul tăiat în bucăți mici, iar peste se adaugă saramura caldă.

Mirodeniile din vasul în care a fiert saramura se adaugă și ele uniform în fiecare borcan cu gogoșari în oțet. Se pun capacele borcanelor cu gogoșari murați, se acoperă cu o pătură și se lasă până a doua zi, după care borcanele pot fi depozitate în cămară.

Sursa – libertatea.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!