AM Press Logo
Muzeul Pietrei

IATĂ CUM FACI CLĂTITE DE POST! SUNT DELICIOASE ȘI UȘOR DE PREPARAT!

 

clătiteIngrediente:

2 cani de faina de grâu integrala

1 lingurita de bicarbonat de sodiu

1 lingurita de praf de copt

1 lingurita de sare de mare

1 lingura de condiment pentru placinta de dovleac

2 linguri faina de in

6 linguri de apa

2 cani de lapte vegetal

1 cana de dovleac (din conserva sau pasat)

5 linguri de sirop de artar

1 lingurita de extract de vanilie

Instructiuni:

1)Se preincalzeste o tigaie care nu lipeste sau o forma de prajit la foc potrivit spre mare.

2)Se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si condimentul pentru placinta de dovleac intr-un bol mare. Se lasa deoparte.

3) Intr-un bol separat, se amesteca inlocuitorii de oua, laptele vegetal, dovleacul, siropul de artar si extractul de vanilie.

4)Se combina apoi ingredientele lichide cu cele uscate si se amesteca astfel incât sa se omogenizeze bine. Compozitia trebuie sa curga; daca pare prea groasa, se mai adauga lapte vegetal.

5)Se foloseste o masura pentru masurarea si turnarea cantitatilor de compozitie pe suprafata incinsa. Se lasa sa se coaca pâna când apar bule la suprafata, in jur de 2 minute. Se intorc apoi clatitele cu o spatula si se coc si pe cealalta fata, pâna capata o culoare auriu-aramie. Se servesc imediat.

Sursa – kfetele.ro

Powered by
ns.fm
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!