Șerban Cionoff: ÎNCAIERĂ-LE DRACE !

 

Dacă cineva mi-ar fi spus acum un an ( dar ce zic eu „un an”?!) că aceste două Surori Materassi, alese, în scrutinul trecut, ca europarlamentare pe listele PDL-ului vor ajunge să îşi scoată ochii în public , atunci, cu siguraţă, i-aş fi râs în nas. Şi uite, cum-necum, că am trăit s-o vedem/s-o citim şi pe asta!

Tare-n tata PPE-istă, prin adopţie politico-ideologică,  Ebba- adică, îi sare la beregată junei Monica, simbolul viu şi înflăcărat al reformei justiţiei (sau ceva prin-împrejurul a aşa ceva) cu vorbe „incapabile a vi le reproduce”.

Distribuie prietenilor

Am dat anume această replică din”Telegramele” lui Nenea Iancu, fiindcă  postarea Ebbei a propos de Monicăi-inimă de fiere cam asta preveştete: ”palme, pumni, picioare”.

Să se termine (şi) toată tărăşenia asta aidoma snoavei caregialele, adică în cheia lui „Pupat toţi piaţa endependenţii”? Mai mult ca sigur că Nu!

Una la mână, fiindcă Ebba este o demnă(aşa se scrie, nu???) urmaşă a tătânelui său, adică azi îl spurcă tocmai pe cel pe care, până  ieri, il ţinea la casa sufletului. Aruncarea la coş a Monicăi Iacob Rizzi fiind, în acest sens, un premonitoriu exemplu.

Doi la mână. Nu mai e mult şi trebuie să iasă pe piaţă listele pentru europarlamentare, iar tehnica selecţiei meritocretice, numită: călcatul pe bombeuri a celui mai jurat prietenar, se cere folosită cât mai intens şi cât mai necruţător.

În fine, dar deloc în ultimul rând, juna Monica nu are decât ceea ce –şi merită. Sau, cu vorba din finalul piesei”Despot Vodă” a lui Vasile Alecsandri( atunţie , Ebba, se scris cu” cs” şi cu cu”x”!), care rămâne de o presantă actualitate: „Moţoace, aşa vrea Dumnezeu/Acel ce-şi vnde ţara, îşi pierde neamul său”.

Fiindcă, făcându-se, atâta amar de zile, lătrătoarea şefă pe la Noua Înaltă Poartă de la Bruxelles şi din alte locaţii aferent, precum şi pârăcioasa absolută împotriva României şi nu doar a guvernării în exerciţiu, Monica Macovei şi-a iscălit, cu propria-i guriţă spurcată, certificatul de mal-praxis. Mal praxis care, după cum bine se ştie, în justiţie nu se aplică, deşi , Slăvite Doamne, cât de necesar ar fi să se aplice!…

Drept pentru care nu mai am decât să vă îndemn să urmăriţi serialul „cocina-prelectorală”- cu participarea extraordinară a divinelor Ebba şi Monica Macovei -, am zis „divine” fiindcă di-vină ele amândouă sunt! Ele şi cine la suportă.

Sau, cu altă vorbă care parcă a ieşit direct de sub pulpanele jiletcii lui Caragiale: „fiindcă nici nu ştiţi ce pierdeţi”.

Să nu ziceţi, după aia, că nu v-am spus…

Până atunci, le adresez, Ebbei, Monicăi şi ardentelor galerii susţinătoare, îndemnul sincer şi apăsat:”Încaieră-le Drace!”

Şerban CIONOFF