Șerban Cionoff: TRAIAN BĂSESCU, PROTECTOR ŞI PROFITOR AL ABJECTULUI ARTICOL 276!

 

Nu cred că ar exista un om cu judecată sănătoasă pe care să îl mire faptul că Traian Băsescu a retrimis Camerei Deputaţilor (cică!) „spre reexaminare” funestul articol 276 din Codul Penal. Adică acel articol prin care se menţine pedepsirea celor care ar îndrăzni să crâcnească asupra proceselor aflate încă în curs.

Mai corect spus, a celor care ar cuteza să nu stea smirnă, să înghită fără să crâcnească şi să tolereze la nesfârşit toate abuzurile pe care le comite în cascadă aşa-zisa justiţie pe care procurorii şi judecătorii aserviţi cauzelor abjecte ale  pe cât de ticălosului pe atât de abjectului său regim dictatorial.

Abuzuri care- nu voi pierde nici-o ocazie să scriu negru pe alb treaba asta!- sunt, rând pe rând, infirmate la CEDO. Numai că, întrucât nici până azi nu s-a dat o soluţie corectă în ceea ce priveşte răspunderea materială a celor care au generat asemenea sentinţe, când imbeciloide, când otrăvite, bănetul trebuitor despăgubiurilor cuvenite celor vătămaţi, se plăteşte tot de la visteria statului. Adică din banul public şi nu, aşa cum s-ar cuveni!, din buzunarele supra îmbuibate ale unor procurori şi judecători care şi-au pus murdarele iscălituri pe nenorocitele sentinţe.

La o primă, dar corectă apreciere, putem spune că Traian Băsescu este protectorul abjectului articol 276! Dar, cu asta, am spuns numai o parte de adevăr. Traian Băsescu este nu doar protectorul , ci, în primul rând, profitorul cel dintâi al acestei nemernicii!

De aceea şi scriu că de mirare ar fi fost să nu facă (şi) această faptă nemernică! Mai ales acum, când nu mai are decât cam 40 de săptămâni de stat proţăpit în Dealul Cotrocenilor, iar apropiatele alegeri europarlamentare dau fiori reci pe şira spinării. Lui Traian Băsescu şi ciracilor săi! Şi, de ar fi doar îngrijoarea, profund paternă, că după sfârşitul lunii mai rămâne Ebba fără colegiu, ar mai fi cum ar mai fi…

Dar marele coşmar al Marinarului Fără Busolă  vine din altceva.

Fiindcă, e din ce în ce mai probabil că o eventuală- şi mai ales atât de necesară!- schimbare de macaz la Parlamentul European, mai pe româneşte spus: debarcarea, prin votul electoratului din statele membre ale uniunii, a dictaturii PPE-iste, ar putea declanşa şi aici pe meleagurile noastre mioritice,  un teribil tsunami. Un tsunami care, cu  ameninţător de mari şanse, l-ar putea mătura pe Traian Băsescu. L-ar putea mătura, dar nu numai din funcţia de preşedinte, de unde, oricum, se va cărăbani după alegerile prezidenţiale, ci şi de la butoanele puterii unde se mai visează să rămână, fie şi prin procură. Trimiţându-l acolo unde îi este locul! Mai departe nu mai spun „unde” fiindcă nu vreau să mă pronunţ anticipat asupra unui proces (sau a mai multor procese) care este foarte necesar să se deschidă într-un viitor cât mai apropiat…

Vă daţi seama ce ar însemna, pentru Traian Băsescu şi hoarda sa de nesătui patologici, ca, după ce li s-a duce pe Apa Sâmbetei proptelele de la Bruxelles şamd, aici, pe acasă –„pe acasă pe la noi”, fiindcă numai de-al nostru nu îl mai putem socoti pe Demisul Naţional după zdrobitorul verdict de la referendumul din 2012-, ar începe oamenii să vorbescă mai răspicat despre nemerniciile pe care le comit în cascadă procurorii şi judecătorii, în primul rând cei „ cu Nosferatu* în suflet”, ci şi cei care, din laşitate sau spre nu a-şi pierde funcţiile şi privilegiile, fac jocurile tăcăloase ale nemerniciei cu pretenţie de act justiţiar?!

Aşa că nici nu e nimic de mirare în gestul dictatorului!

Acum, mingea e în terenul Camerei Deputaţilor. Şi, ca să fiu sincer până la capăt, în funcţie de ceea ce vor decide, fiecare dintre aleşii neamului chemaţi „să reexamineze” infamul articol 276, va depinde înuşi modul în care vom vorbi despre el, ca şi despre demintatea şi corectitudinea Parlamentului.

Mă credţi sau nu, eu am, totuşi, încredere în înţelepciunea deputaţilor, de data asta fără nici-o deosebire de familia politică pe lista căreia se află pe băncile Parlamentului. Şi, tocmai de aceea, mai multe, nici că ar mai trebui să mai scriu pe această temă. Deocamdată, bineînţeles!…

Şerban CIONOFF