AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Încearcă o rețetă excepțională – Prăjitură cu mere şi mac

prăjitură cu mere și mac Cele două ingrediente, macul şi merele, fac o „pereche“ reuşită într-un desert delicios. Pui o mână de mac şi câteva mere pentru a-i răsfăţa pe cei dragi. Prăjitura cu mere şi mac este printre preferatele noastre, motiv pentru care ne-am hotărât să vă dezvăluim secretele acesteui reţete.

 Ingrediente (8 porţii)

Pentru aluat
270 g făină
150 g unt
150 g zahăr pudră
5 ouă
180 g mac
150 g smântână
750 g mere
3 linguri suc de lămâie
2 linguri pesmet
1 linguriţă praf de copt
30 g amidon
sare

Pentru decor
150 ml frişcă
felii de mere
1 linguriţă mac

Mod de preparare

Într-un castron, se pun 240 g făină cernută, se adaugă untul tăiat cuburi, 80 g de zahăr pudră, un praf de sare şi un ou. Se frământă un aluat potrivit de tare, se pune în folie şi se lasă să se odihnească la rece 30 de minute.

Macul se pune la înmuiat cu 70 ml de apă, apoi se adaugă smântâna şi două ouă şi se amestecă. Merele se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie în opt şi se presară cu suc de lămâie.

Aluatul se întinde şi se îmbracă cu el o formă de tort. Se apasă cu degetele, se înţeapă cu furculiţa pe bază şi se presară cu pesmet.

Se toarnă compoziţia de mac şi se acoperă cu bucăţi de mere. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.

Ouăle rămase se bat spumă tare cu zahărul rămas. Se încorporează uşor 30 g de făină amestecată cu praful de copt şi cu amidonul.

Se scoate forma din cuptor, se toarnă amestecul de ouă şi se mai ­lasă la cuptor 25-30 de minute. Se decorează cu frişcă, felii subţiri de mere şi cu mac.

Sursa – clickpoftabuna.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!