Un fruct nu foarte folosit în bucătărie, din păcate, este corcodușa. Dacă de obicei le mâncăm direct crude, din copac, de această dată am decis să le transformăm într-un desert. Și nu orice desert: unul rapid, ieftin și extrem de gustos, făcut din ingrediente puține și de bază.
INGREDIENTE
- 150 g făină
- 175 g zahăr
- 2 ouă
- coaja de la o lămâie/ 1 fiolă esență de lămâie
- 250 g corcodușe
- 50 g unt
- 200 g cremă de vanilie
PREPARARE
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
- Bate bine ouăle cu zahărul până obții o spumă omogenă. Adaugă, treptat și amestecând continuu, făina și coaja de lămâie.
- Spală corcodușele, taie-le în jumătăți. Toarnă aluatul într-o tavă care nu lipește și întinde deasupra crema de vanilie de casă.
- Pune deasupra (cu fața în sus sau în jos) corcodușele. Sau, dacă vrei, poți proceda ca noi și folosi dacă ai în gospodărie, mai multe tăvi mai mici – destinate tartelor – pentru a face porții individuale.
- Toarnă deasupra și untul topit și dă la cuptor pentru 30 de minute.
Sursa – retete.unica.ro