Inedit, de sezon! DESERT RAPID CU CORCODUȘE

 

  desert corcodușeUn fruct nu foarte folosit în bucătărie, din păcate, este corcodușa. Dacă de obicei le mâncăm direct crude, din copac, de această dată am decis să le transformăm într-un desert. Și nu orice desert: unul rapid, ieftin și extrem de gustos, făcut din ingrediente puține și de bază.

INGREDIENTE

Distribuie prietenilor
  • 150 g făină
  • 175 g zahăr
  • 2 ouă
  • coaja de la o lămâie/ 1 fiolă esență de lămâie
  • 250 g corcodușe
  • 50 g unt
  • 200 g cremă de vanilie

PREPARARE

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

  1. Bate bine ouăle cu zahărul până obții o spumă omogenă. Adaugă, treptat și amestecând continuu, făina și coaja de lămâie.
  2. Spală corcodușele, taie-le în jumătăți. Toarnă aluatul într-o tavă care nu lipește și întinde deasupra crema de vanilie de casă.
  3. Pune deasupra (cu fața în sus sau în jos) corcodușele. Sau, dacă vrei, poți proceda ca noi și folosi dacă ai în gospodărie, mai multe tăvi mai mici – destinate tartelor – pentru a face porții individuale.
  4. Toarnă deasupra și untul topit și dă la cuptor pentru 30 de minute.

Sursa – retete.unica.ro