• Home
  • Fapt divers
  • Îngrășăminte naturale pentru roșii. Sunt ieftine și dau rezultate excepționale

Îngrășăminte naturale pentru roșii. Sunt ieftine și dau rezultate excepționale

Roșiile sunt plante care adoră soarele, aerul liber și apa călduță a ploilor de vară. Nu suportă umezeala în exces. Ele preferă pământul ușor uscat, așa că este bine să le uzi moderat și să cureți tot timpul ierburile dintre straturile de roșii.

Nu uita să rupi ramurile fragede și frunzele de la baza plantelor, adică să le copilești. Copilirea ajută plantele să facă mai multe crengi cu rod în partea superioară, acolo unde ajunge soarele și se coc mai repede.

Iată care sunt cele mai bune îngrășăminte naturale pentru roșii

Soluția de acid boric
Se pregătește o soluție din 10 gr de acid boric la 10 litri de apă călduță și se stropesc bine plantele pe frunze și pe flori. Cu această soluție, plantele vor fi mai protejate și mai viguroase, vor fi ferite de insectele dăunătoare și vor face flori mai mari și fructe mai pline.

Soluția cu drojdie de bere
Se dizolvă 100 gr de drojdie proaspătă și 50 gr de zahăr într-un borcan cu 3 litri de apă. Se lasă soluția la dospit în cămară timp de o săptămână. Apoi se diluează câte 250 ml din această soluție cu 5 litri de apă călduță și se udă roșiile seara la rădăcină.
Soluția este unul dintre cele mai bune îngrășăminte naturale pentru roșii, pentru stimularea creșterii și pentru vigoare. Poate fi folosită pentru toate legumele din curte.

Soluția cu lapte
Laptele este excelent pentru legumele și florile din grădină. Se poate folosi lapte dulce sau iaurt sau chiar zer. Se diluează 1 litru de lapte la 9 litri de apă călduță și se udă roșiile sau celelalte legume din curte seara, la fiecare 2 săptămâni.

Sursa – libertateapentrufemei.ro

Parteneri