AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ingredientul-minune care menține creierul tânăr. Îl poți adăuga în cafea

Diverse studii au demonstrat că acest condiment este foarte eficient în combaterea infecţiilor micotice sau fungice. O jumătate de linguriţă de scorţişoară pe zi poate face minuni pentru sănătate și menține creierul în formă.
Scorţişoara este unul dintre condimentele cu cel mai mare conţinut de antioxidanţi, ajutând la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, la reducerea inflamaţiilor, reglarea funcţionării sistemului nervos şi stimularea imunităţii.
Scorţişoara stimulează receptorii insulinici, asigurând scăderea glucozei din sânge. Astfel, tensiunea asupra pancreasului scade, metabolismul se îmbunătăţeşte şi inflamaţiile se reduc. Trei uleiuri principale numite cinamaldehide, acetat şi alcool de cinamil, intră în componenţa scorţişoarei. Cinamaldehidele blochează eliberarea de agenţi inflamatorii în membranele celulare. Aroma scorţişoarei stimulează zonele din creier care îmbunătăţesc memoria şi atenţia
Antioxidantii din scorţişoară ajută în lupta cu Alzheimerul, cancerul, diabetul şi Parkinsonul, conform studiilor întreprinse de către cercetătorii americani.

Sursa – doctorulzilei.ro

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!