Oncolog: ”Acest tip de cancer, cel mai dificil de tratat. Atacă din ce în ce mai mulți oameni și are legătură cu stilul de viață”

Cele mai întâlnite tipuri de cancer sunt cele de plămâni, sân, prostată și colon, potrivit Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, Coordonatorul Centrului de Excelență în Oncologie al Wiener Privatklinik.
Renumitul oncolog a atras atenția și asupra faptului că, în ultimul timp, a devenit destul de frecvent și cancerul pancreatic, o boală agresivă, foarte dificil de tratat. ”Dacă în cazul cancerului pulmonar care era, de asemenea, greu de tratat, s-au descoperit tratamente care oferă o supraviețuire de lungă durată, în cazul celui pancreatic, nu avem foarte multe opțiuni de tratament, iar boala a devenit din ce în ce mai răspândită. Cancerul de pancreas se pare că are legătură cu stilul de viață, cu obezitatea, mai exact, și nu s-au făcut pași importanți în tratarea bolii,” a spus prof. Zielinski, pentru Doctorul Zilei.
Despre cancerul pulmonar, medicul a spus că datorită imunoterapiei, rata de supraviețuire a crescut la 40%, ceea ce e un lucru incredibil. Cancerele de sân și de prostată se pot trata, de asemenea, mai ales dacă sunt descoperite cât mai devreme.
”Un alt lucru pe care aș vrea să-l menționez este faptul că în țările din Europa de Est este des întâlnit, la femeile tinere, și cancerul de col uterin care este foarte agresiv. Acesta apare din cauza infecției cu HPV care poate fi prevenită prin vaccinarea anti-HPV. De asemenea, am constat și o creștere a numărului de cazuri de cancere orale cauzate de HPV, atât la femei cât și la bărbați, din cauza schimbării comportamentelor sexuale,” a completat medicul oncolog.

Mai mult pe doctorulzilei.ro