Iohannis, la învestirea Cabinetul Dăncilă: ”Vă începeți mandatul sub auspiciile cele mai defavorabile”

Cabinetul Viorica Dăncilă, cel mai numeros din cele trei propuse de aceeași coaliție, alcătuit din 27 de miniștri, a depus jurământul de învestitură, luni seară, la Palatul Cotroceni. După ceremonie, președintele Klaus Iohannis, care a avut tot timpul o mină glacială, a făcut un scurt comentariu despre eșecul celor două guverne și responsabilitățile noului Cabinet, înaintat de aceeași coaliție PSD-ALDE.
„La doar un an de la alegerile parlamentare înregistrăm eșecul a două guverne…Să înceteze această țopăială guvernamentală care nu poate fi benefică dezvoltării unei societăți. Nu vedem progrese notabile în sănătate și educație. Marile proiecte de infrastructură se văd prin absență. În ceea ce privește justiția, există o linie roșie pe care decidenții nu au voie să o depășească”, a spus, între altele, președintele.
„Vă începeți mandatul sub auspiciile cele mai defavorabile. Preluați din start și factura eșecului celor două guverne”, a atras atenția Klaus Iohannis.
„Lucrurile trebuie îndreptate urgent. Oamenii își doresc prosperitate, o țară care știe ce vrea și încotro se îndreaptă”, a conchis șeful statului.
După un scurt moment al fotografiei de grup, președintele Iohannis a părăsit sala.
Giorgiana Radu, AMPress