Ion Dragomir: Bună seara, Maestre Lucian Avramescu!

lucian pe scena cu microfon zimbind

În urmă cu un an, bunul Dumnezeu l-a luat dintre noi pământenii pe poetul LUCIAN AVRAMESCU. Inima a încetat să mai bată în zi de duminică, 12 DECEMBRIE 2021, la locuința sa din comuna prahoveană Sîngeru.
LUCIAN AVRAMESCU a fost soț, tată, frate pentru familia sa, poet și jurnalist pentru poporul român, șef, coleg pentru cei care au lucrat cu el, pentru alții vecin, LUCIAN, LUCICĂ, domnul AVRAMESCU, iar pentru sîngereni, fiu al comunei. Dar pentru noi, toti cei care l-am cunoscut, trebuie să ne rămână în amintire ca OMUL LUCIAN AVRAMESCU.
Dumnezeu să aibă grijă de sufletul lui!
Plecarea prematură dintre noi a lăsat un gol imens în familia sa, în breasla scriitorilor, a jurnaliștilor, în satul natal, acolo unde a trăit, creat în ultimii ani ai vieții și unde a înființat MUZEUL PIETREI, unic în lume.
Când schimbam câteva impresii, îi simțeam pofta de dialog. Visa să finalizeze lucrările la CAPELA DIN LIVADĂ, aflată pe domeniul familiei. Nu a reușit, pentru că Dumnezeu l-a chemat la EL. Finalizarea lucrărilor la CAPELA DIN LIVADĂ a rămas în grija familiei, iar soția sa Giorgiana și-a asumat această sarcină.

În această lume pământeană în care trăim, unde timpul și spațiul parcă s-au comprimat, problemele ne copleșesc și bunăstarea aleargă ca o nălucă înaintea noastră, ca nu cumva să o ajungem, la un an de la plecarea sa la Domnul, dacă gândurile bune ni se opresc o clipă și aprindem o lumânare, sunt semne că nu l-am uitat, dar și de RESPECT pentru cel care a fost OMUL LUCIAN AVRAMESCU! Sunt gesturi creștinești.
Bună seara, MAESTRE!

Parteneri