• Home
  • Fapt divers
  • Leacul băbesc folosit de Corina Chiriac pentru a se feri de răceli și COVID

Leacul băbesc folosit de Corina Chiriac pentru a se feri de răceli și COVID

corina doi 1

La 71 de ani, Corina Chiriac se bucură de o stare bună de sănătate. Are însă grijă de ea, inclusiv cu ajutorul rețetelor ”băbești”. Recent, artista a dezvăluit cum se ferește de răceli și chiar de Covid, în acestă perioadă.

Secretul ei: baie de abur cu ceai de mentă și aspirină, cu prosopul în cap.

„Dragii mei, pentru că suntem în anotimpul „răcelilor”, vreau să va amintesc un leac fără vârstă, pe care îl practic eu și care este un excelent AntiCovid. Răceala este o hipotermie, deci trebuie, înainte de toate, să reâncălzim corpul.

Dacă deja ne curge nasul, ne ustură ochii și ne „țin” mușchii spatelui, trebuie să încălzim capul. Iată cum mă vindec eu și ce „secrete” folosesc. Mulțumesc pentru atenție și vă doresc Sănătate”, a scris Corina pe Facebook, potrivit libertateapentrufemei.ro.
Ulterior, a adăugat mai multe fotografii, oferind și explicațiile pentru fiecare etapă. ”Seara, dupa ce am aerisit, fierb apa într-o cratiță, cu frunze de mentă, levanțică sau frunze de ceai. Adaug în apa fierbinte o aspirină și mă asigur că s-a topit”, își începe Corina Chiriac explicațiile.
”Dau cu cremă în jurul ochilor și pe față, mă leg cu o basma de bumbac, pentru că voi transpira, și mă ” împrietenesc” cîteva minute cu temperatura apei fierbinți.

Mă acopăr cu un prosop mare și gros. Apoi mă aplec peste apa fierbinte. Stau deasupra apei 30, 40 de minute. Inspir pe nas și pe gură, pe rând. La peste 56 de grade, virusul corona moare”, detaliază Corina Chiriac rețeta ei ”antiCovid”.
Sigur, așa cum e normal pentru o artistă, nimic nu se poate face fără muzică pe fundal. ”Opțional, ascult în acest timp muzică de relaxare și îmi închipui numai stări frumoase…”, mai scrie artista pe rețeaua de socializare.

”La final, mă usuc pe par, schimb basmaua cu o căciuliță și pun un prosop uscat în jurul gîtului. Dorm cât mai înfofolită, într-o cameră încălzită (calorifer electric?! ), iar a doua zi caut să nu ies în frig. Dacă e nevoie, seara următoare repet procedura. Să fiți Bine”, a mai scris artista pe pagina de socializare.

Parteneri