Lucruri pe care trebuie să le știi despre plantele bonsai

 

Dacă iubești plantele bonsai și vrei să le cultivi la tine acasă, este bine să le cunoști istoria și câteva dintre tainele legate de îngrijire.

Plantele bonsai nu sunt doar niște simpli copaci pitici, ci o adevărată artă, cu reguli specifice, cu multă disciplină, creativitate și ingeniozitate. Cultivarea și îngrijirea copacilor și pomilor în containere mici este una dintre cele mai mari provocări ale botaniștilor pasionați.
Plantele bonsai au apărut prima dată în China
Contrar opiniei generale, arta de a cultiva bonsai a apărut în China, dar a trecut granița în Japonia, unde a fost perfecționată. În realitate, este meritul cultivatorilor japonezi care au ajuns la rezultate incredibile și au făcut faimoase plantele pitice în întreaga lume.

Distribuie prietenilor

Crengile copacilor bonsai trebuie tunse în mod regulat primăvara
Chiar dacă ai în casă un bonsai bătrân, căruia îi administrezi substanțe speciale pentru a încetini creșterea, crengile lui vor continua să crească și trebuie tunse. În funcție de specie și de forma pe care vrei să o păstrezi, trebuie să ai grijă cât de mult tai și cât de scurt. De obicei, un bonsai se tunde primăvara, dar unele specii de arbuști trebuie tunse și vara. După tundere, bonsai-ul are nevoie de mai multă umezeală, dar nu trebuie să îl îneci în apă sau să provoci mucegăirea rădăcinilor.
Ai nevoie de ustensile speciale pentru plantele bonsai
Pentru a îngriji corect un bonsai ai nevoie de anumite instrumente speciale, de mici dimensiuni, dar bine ascuțite. Profesioniștii folosesc o serie de foarfece speciale pentru frunze și pentru ramurile fragile, precum și clești micuți și bine ascuțiți cu care taie crengile mai groase. O gheruță minusculă din metal este folosită pentru a curăța și îndepărta pământul, iar pentru udare este recomandată o stropitoare minusculă cu o sită foarte fină.
Trebuie să înveți să schimbi ghiveciul
Ia legătura cu un specialist pentru a învăța să schimbi corect vasul în care cresc plantele bonsai. În pofida substanțelor care îi încetinesc creșterea, rădăcinile pot crește mai rapid decât crezi și copacul tău miniatural va avea nevoie de alt vas în 2 sau 3 ani.

Sursa – libertateapentrufemei.ro