AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Mămăliga la cuptor, o rețetă ca la mama acasă

Mamaliga este un preparat excelent pentru detoxifiere, purificarea sangelui si curatarea sistemului digestiv. Ea imbunatateste digestia, datorita continutului ridicat de fibre.

Ingrediente: 2 dovlecei, 200 g malai, 50 g unt, 200 g boabe de porumb fiert, 1/2 kg de rosii, 2 lingurite cimbru uscat, 150 g cascaval.

Preparare: Se fierb dovleceii in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se adauga malaiul in oala. Se lasa la fiert amestecand des pana se ingroasa. Se adauga apoi untul in mamaliga si se amesteca.

Se aseaza apoi mamaliga pe o tava intr-un strat. Se adauga peste mamaliga porumbul fiert, dovleceii taiati rondele si rosiile taiate bucati si ele. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru iar deasupra se adauga branza rasa. Se coace in cuptor 15- 20 minute.

Sursa: culinar.ro și kfetele.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!