Maria Timuc: ”Pași către tine însuți – Vindecarea Cauzală”

  timuc Miercuri, Librăria Mihai Eminescu din București a găzduit  lansarea cărții ”Pași către tine însuți – Vindecarea Cauzală” a Mariei Timuc, condei special din peisajul scriitoricesc din România. Poetul Lucian Avramescu n-a reușit să ajungă la lansare, cu toate că ar fi dorit. Ne-a sugerat să preluăm evenimentul așa cum l-a prefațat autoarea și apoi l-a povestit (AMPress)

Cartea are 350 de pagini și conține eseuri cu tematică spirituală, al căror scop este tocmai căutarea și transformarea de sine, cunoașterea de sine, înțelegerea/ameliorarea / vindecarea minții, a sufletului și a ființei umane. În cele patru capitole ale sale, respectiv ”Iubirea”, ”Fericirea și Relațiile”, ”Credința și rugăciunea” și ”Tehnici de Vindecare” cititorul se poate regăsi și se poate corecta pentru ca reacțiile sale la situațiile de viață prin care trece, oricât de grele, să se schimbe, ceea ce îi poate schimba starea interioară, atitudinea și comportamentul. Cartea propune o călătorie în interior, în Sine, mai mult decât una exterioară, o privire atentă în interior, într-o lume care privește excesiv spre exterior, învinuind și proiectând cauzele suferinței asupra lumii. ”Pastilele de înțelepciune” conținute în carte încearcă să-l aducă pe cititor într-o stare de asumare a responsabilității, ceea ce va reduce suferința lăuntrică și-l va ajuta pe cititor să iubească mai mult și să se apropie de sursa vieții, Dumnezeu, care se află la capătul oricărei căutări de sine.
Scrierile Mariei Timuc au asupra cititorului un efect trezitor al bucuriei de a fi și al lucidității care ne descoperă sensurile originare, din illo tempore ale lumii – sensuri care par pierdute în continua sa zbatere și curgere spre niciunde a cotidianului tot mai apăsător.

         Prin opera sa, Maria Timuc ne reconectează la Sursa Divină, ne scoate din deznădejde îmbărbătându-ne și spunânde-ne că încă nu este totul pierdut, că după furtuna purificatoare, de acolo de sus, cineva trimite copiilor săi lumina iubirii iertătoare și Soarele dătător de viață”, scrie profesorul Dumitru Constantin Dulcan în prefața cărții.

X

Un amănunt picant și foarte frumos de la lansarea cărții mele: prof. dr. Gheorghe Burnei, șeful Clinicii de Chirurgie Ortopedică de la Spitalul Marie Curie din București, un vechi prieten al meu, cel mai mare chirurg pe această specilitate din România, a venit la lansare cu echipa sa de tineri chirurgi. Acești medici sunt extraordinari: operează copii cu malformații congenitale(in mod special malformații ale coloanei vertebrale la copii), redându-le mersul și bucuria de a se juca și a trăi. Ei stau cu orele în sălile de operații pentru a atinge asemenea performanțe medicale. Profesorul Burnei a cumpărat 30 de cărți pe care le dăruiește personalului medical din clinica sa. Ca urmare, sunt invitată să dau autografe la Spitalul Marie Curie, și nu unul singur, ci…30.
Mulțumesc foarte mult dlui profesor Gheorghe Burnei, un doctor pe care il admir nespus și un om pe care îl iubesc pentru că ”e atât de mare încât îi servește cu sinceritate și cu dragoste pe cei mici”!

**
Am încercat aici să extrag câteva fotografii (acestea sunt primele poeze pe care le postez eu, până acum ați văzut poze postate de prieteni) în care sunt prietenii – în special cei de pe Facebook – cărora le mulțumesc încă o dată pentru prezența lor frumoasă la lansarea cărții mele. E aici și acum un fel de a le dărui câte o fotografie.

Mulțumesc: Dumitru Constantin Dulcan, Gelu Voican Voiculescu și MIhăiță Toma pentru frumoasele lor aprecieri și pentru efortul de a fi alături de mine la lansarea cărții ”Pași către tine însuți”!
Mulțumesc actrițelor Vali Pena, Gabriela Tănase și Doina Ghițescu, precum și Irinei Munteanu, care mi-a făcut o surpriză și a cântat o melodie pe versurile mele, ”Și Dumnezeu Dumnezeiește pe aici”, poezia care dă titlul uneia dintre cărțile mele.
Mulțumesc editorului meu(Editura Dharana), Ioan Busuioc, pentru implicarea extraordinară în publicarea, difuzarea cărții și în organizarea lansării. Ioan Busuioc e un om care vorbește puțin, dar făptuiește…Asta m-a impresionat profund!
Mulțumesc prietenilor mei, Lilia și Ioan Drăghici pentru dragostea lor și implicarea practică în organizarea lansării, precum și Cristinei Baboi și lui Daniel Guzu pentru darurile lor.
Mulțumesc Librăriei Mihai Eminescu și tuturor prietenilor care mi-au fost aproape, cu gândul, cu vorba și cu fapta.
La mulțumesc unor prieteni scriitori, care au fost alături de mine: Mihail Gălățanu, prietenul meu din copilărie, poet, Mircea M. Ionescu, dramaturg, Dinu Grigorescu, dramaturg, Puși Dinulescu, scriitor, regizor și dramaturg, Ștefan Dimitriu, scriitor, maestrul Ioan Chelaru, actor, poet și dramaturg, Candid Stoica, un vechi prieten, actor, scriitor, dramaturg. De asemenea, îi mulțumesc vechiului meu prieten, doctorul Ovidiu Bojor, pentru că la vârsta de 91 de ani este lângă mine ca și atunci când aveam 17 ani, precum și vechiului meu prieten, profesorul Petre Calistru, directorul Centrului de Diagnostic și Tratament ”dr. Victor Babeș”! Știți că..cei din urmă vor fi cei dintâi, nu? Petre Calistru este un prieten foarte special pentru mine!

( din însemnările autoarei, postate pe Facebook)