Marina Almășan: Croazieră de vis pe Mediterana. Episodul 4

marina cro

       Foto : Marian Grigore


A patra zi? Full time pe vasul de croaziera MSC WORLD EUROPA. Cu o zi înainte ,  la 17 punct ne-am desprins de țărmul Maltei și am pornit-o voinicește spre următorul oraș : Barcelona. Dar pe aceasta o vom îmbrățișa abia vineri în zori, așa că ziua de joi  am petrecut-o spintecand Mediterana, strecurându-ne printre valurile sale înspumate, lăsând pe dreapta Sardinia și aventurându-ne spre larg, acolo unde, facând ochii roată de jur împrejur, nu mai vezi nimic decât mare..

FullSizeRender 5 scaled

       Așadar, dis de dimineață am constatat că a mai trecut o noapte fără peripeții, iar ziua a patra a fost o zi mult mai relaxantă. Mă rog, o spun gândindu-mă că nu a mai trebuit să ne rupem de vas pentru a colinda orașele-port, ci am petrecut 24 de ore chiar aici, “acasă la noi”! …Plictiseală?!? Nicidecum! E un sentiment care nu te va bântui niciodată pe un vas de croazieră cum este MSC WORLD EUROPA. Orașul plutitor al cărui “locuitori” vremelnici suntem, este doldora de provocări inedite pentru toate vârstele, toate sexele, toate hobby-urile. Panourile digitale răspândite pe vas te informează în detaliu cu privire la tot ceea ce ti-a fost pregatit pentru ziua respectivă.  Prin urmare, împreună cu Marian am împărțit ziua în două felii consistente : în prima parte vom filma cam ce face lumea, pe un vas de croazieră, iar seara o vom dedica “vieții de noapte” a unui astfel de mijloc de transport sofisticat.

FullSizeRender 10 scaled

     Primele filmări au fost o încântare : am cutreierat vasul în lung și-n lat ( la ora prânzului, aplicația de pe mobil îmi arăta deja 7000 de pași! ) , filmând oameni la piscină, oameni la plajă , oameni la terase, oameni la shopping, oameni la sala de fitness, oameni la jocuri mecanice, oameni la patinaj, oameni la SPA, oameni la spectacole.

IMG 6045 1 scaled

FullSizeRender 7 scaled

FullSizeRender 6 scaled

IMG 6895
Printre ei – o mulțime de angajați ai vasului de croazieră, pe care am avut în sfârșit ragazul să-i observ în amanunt, ba unora să le și cunosc poveștile de viață. N-au scăpat nefotografiați, însă fișa postului probabil că le și impunea  călduros acest supliciu, așa că toți l-au îndurat cu un zambet larg pe buze, indiferent de locul din care proveneau : Africa Neagră, Orientul îndepărtat, America de Sud, ș.a.m.d. Eschimoși, e drept, n-am vazut…😁 Dar probabil că ei apar în croazierele prin mările Nordului ( am văzut destule și in oferta Perfect Tour! 😉) Noemi vine tocmai din Africa de Sud, Ali moare de dorul celor 4 copii lasati acasa, sudaneza Suma spera sa se marite cu un italian si sa se aseze la casa sa…si povestile pot continua, pana la cei 2000 de membri ai echipajului…

IMG 6835

IMG 6734

 IMG 6735

IMG 6741 1

IMG 6833
Că veni vorba de nații diferite, am consemnat un super-spectacol,  întâmplat în World Theatre – un uriaș teatru plutitor cu câteva sute de locuri. Pe scena lui au evoluat, în această după-amiază, cei mai talentați membrii ai echipajului, într-un show de talente impecabil organizat. Ropote de aplauze au însoțit prestațiile atât de diferite ale unor artiști amatori, în care spectatorii i-au recunoscut pe pakistanezul care le curăță zilnic cabina, pe somalezul de la prăvălia cu burgeri, pe americanca de la sectorul IT sau crupierul italian de la cazinou. Spumosul spectacol a devenit, cum era și de așteptat, victima unei noi postări pe Facebook, unde am remarcat-o și pe mioritica Roxana, angajată la Dept. Entertainment și care nu s-a descurcat deloc rău, interpretând , cu vocea gâtuită de emoție, un cover celebru.

IMG 6906

IMG 6903

IMG 6894
O alta m-a avut ca personaj principal chiar pe mine, “surprinsă” de Marian la sala de fitness, încercând să dau jos deliciile acumulate pe talie în zilele trecute, în urma repetatelor dezmățuri culinare. Rolul din filmul lui Marian nu mi-a displăcut deloc, ba chiar pot aprecia că m-am descurcat binișor ca actriță, având în vedere antrenamentele de la București, coordonate de antrenorul de la World Class, Bogdan Vărzaru.

IMG 6899
IMG 6900

   Abilitățile mele sportive s-au mărginit insă la sala de fitness. N-a fost chip să mă introducă Marian si în piscină. Am motivat invocând, pe de o parte, frica de apă😩😩, apoi silueta mutilată de mesele copioase ale zilelor precedente. Marian m-a amenințat, în glumă, că va aștepta un moment prielnic pentru a mă arunca în piscina exterioară, iar eu l-am amenițat la rându-mi, dar în serios, că îl voi arunca și eu, dar…direct în Mediterana!
…nu a părut din cale-afară de marcat : Marian e un bun înotator.🤨

IMG 6883

    Seara m-a găsit cotrobăind prin șifonierul sufocat de ținutele elegante pe care, preventiv le-am luat de la București, ca să nu fac țara de râs printre miliardarii de pe vasul de croazieră. Am ales una din rochii și m-am atașat lui Marian, chinuit în sacoul pe care îl poartă odată pe cincinal, precum Sisif bolovanul pe umeri. Așa, frumos împachetați, am colindat restaurantele vaselor, apoi superbitatea de punte World Promenada – jumătate acoperită, jumătate descoperită – adevărat bulevard plutitor, pe care pasagerii se plimbă ca pe unul adevărat, al nostru avand însă la capete nesfârșirea albastră a  Mediteranei. Am intrat prin magazine ( din nou!😫), am vârât nasul în Cazinou – unde am fost distribuită, pentru un instantaneu,  în rolul de “jucătoare de păcănele”și am participat la câteva show-uri cu public, întâmplate în săli de spectacole și baruri de noapte.
IMG 6882

FullSizeRender 15 scaled
IMG 6093 scaled

FullSizeRender 13 scaled

IMG 6085 scaled

IMG 6840 scaled e1706251580938
FullSizeRender 14 scaled
Am incheiat seara apoteotic,  eu – scriind episodul de față, Marian – montând cele filmate, pentru ca a doua zi, înainte de a o porni la trap prin Barcelona, să le putem expedia în eter.

IMG 3502 1

Parteneri