Mihaela Bilic: ”Acordați-vă permisiunea de a fi normali. Fără desert suntem sluți”

După maratonul culinar de Sărbători, cu toții vrem să ne recăpătăm silueta și să dăm jos, cât mai repede, kilogramele în plus. Și cum putem face asta? În principal, renunțând la ciocolată, prăjituri, tort, bomboane și cam la tot ce are zahăr. Însă, o greșeală pe care o fac mulți e să înlocuiască cele enumerate cu fructe. Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, nu facem decât să înlocuim un tip de zahăr cu altul.
”Recunosc că și eu am fost surprinsă de definiția desertului dintr-un dicționar, care punea laolaltă sub același titlu și fructele, și produsele de patiserie, și dulciurile și brânza. Și dacă eu le-am enumerat cu conjuncția “și” în practică consumul se face ținând cont de prepoziția “sau”. Adică sau fructe sau prăjitură!” a scris aceasta, pe pagina sa de Facebook.
”… Așa că, dragii mei păcătoși care vă amărâți viața interzicându-vă orice răsfăț dulce, țineți cont de vorbele celebrului Brillant-Savarin și acordați-vă permisiunea de a fi normali. Fără desert suntem sluți, fie și sufletește, iar cu prea multe deserturi ajungem supraponderali. Soluția e ca de obicei moderația, a conchis Mihaela Bilic.

Sursa – doctorulzilei.ro