Ministrul Sănătății: Problema imunoglobulinelor s-a rezolvat pentru două luni de zile, maxim trei luni

În urma activării Mecanismului de Protecție Civilă pentru imunoglobulină, mai multe state au raspuns României, printre care Austria, Germania, Marea Britanie, Italia, Finlanda și SUA.
Până în prezent, Ministerul Sănătății a primit o ofertă concretă din partea Austriei pentru 10 000 de doze (50 de kg) de imunoglobulină utilizată în terapia imunodeficenței primare și a bolilor autoimmune, potrivit unui comunicat de presă.
De asemena, autoritățile române se află în tratative cu SUA și analizează detaliile unei oferte de 100 kg de imunoglobulină pe care Statele Unite au transmis-o României.
Primele doze de imunoglobulină vor ajunge în țară după finalizarea formalităților, cel mai probabil în două săptămâni.
În prezent, Ministerul Sănătății pregătește proiectul de Hotărîre de Guvern pentru deblocarea fondurilor din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru achiziția primelor 10. 000 de doze din acest produs.
„Problema imunoglobulinelor s-a rezolvat parțial. Noi am activat mecanismul de protecție civilă pentru o situația de urgență. Iar ceea ce ne-a fost oferit și am cerut rezolvă problema pentru două luni de zile, maxim trei luni de zile, pentru copii și pentru adulți”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Aurelia Apostol, AMPress