Ministrul Sănătăţii: Suntem un domeniu fericit. Salariile medicilor vor înregistra creşteri semnificative

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vorbit vineri seara, în cadrul unei emisiuni TV, despre creşterea salariilor cadrelor medicale.
„În acest an, salariile medicilor vor înregistra creşteri semnificative. Pot să spun că suntem un domeniu fericit. Salariile se vor majora începând cu 1 martie 2018. Sunt bani în buget pentru aceste majorări. Sunt convinsă că medicii nu vor mai pleca din ţară. Un medic rezident de anul I are în acest moment un salariu de bază net de 1.620 de lei. După majorări, ajunge la 4.152 de lei. La aceste salarii, se vor adăuga sporuri de condiţii de muncă, indemnizaţia de hrană şi orele de gardă”, a declarat ministrul Sănătăţii, la România TV.
De asemenea, Pintea a explicat că un medic rezident în anul V va avea de la 1 martie un salariu de bază net de 5.755 de lei, faţă de 2.645 lei.
„Sunt creşteri semnificative pentru toţi anii de rezidenţiat. Există certitudinea că aceste salarii vor deveni reale începând cu 1 martie 2018. Un medic specialist cu vechimea cea mai mare ar putea avea un salariu dublu, ţinând cont şi de toate sporurile. Un medic specialist gradaţia 5 are în acest moment 3.195 de lei, iar în martie va avea 7.211 lei”, a completat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Sursa – RTV.NET