Nicolae Iliescu: Posibila dilemă

Zacamintele de gaze naturale din Marea Neagra , conform unor specialisti , daca ar fi valorificate corect , ar putea aduce Romaniei multe miliarde de euro . Dar ar putea aduce si decidentilor , din partea romana , zeci sau sute de milioane de euro.

Actualii guvernanti isi bat oare capul cum sa obtina , pentru Romania , maximul posibil din aceste resurse ? Oare banuiala ca vor fi preocupati de cat de mari vor fi comisioanele sa fie una absurda ? Ce texte de legi ar mai trebui modificate pentru a-si asigura imunitatea in cazul unor tranzactii oneroase ? Cum ar trebui procedat , ce ziaristi ar trebui platiti , ca sa convinga opinia publica , in cazul in care prioritar ar fi interesul personal , ca au actionat si s-au sacrificat pentru bunastarea poporului roman ?

Asa zisa opozitie nu este interesata de cum ar putea fi prevenita semnarea unor contracte defavorabile tarii si de asigurarea transparentei care sa previna noi fapte de coruptie .

Distribuie prietenilor

Deasemenea , contractul cadru , care poate ascunde multe capcane , ar trebui studiat si de juristi competenti independenti , sarcina aceasta sa nu ramana doar in carca ,,somitatilor PSD-iste Iordache si Nicolicea , chiar daca ar beneficia si de ajutorul calificat si deloc dezinteresat al domnului Tudorel Toader .

Coruptia lacomia si prostia au facut casa buna in devalizarea Romaniei , iar cine s-a fript , de multe ori , cu ciorba , poate , ar trebui sa sufle si-n iaurt .