Zamfira Pora: Noi distrugem si ne autodistrugem! Trist!

zamfira pora 1

La prima strigare as raspunde, ambele! E atata degringolada in lume incat de la amintirile din armata cand instructia viza orientarea catre rasarit avand ca inamic URSS-ul la ceea ce traim azi e o diferenta ca de la cer la pamant. Armele sunt diverse iar cele experimentate azi sunt parsive si mute. Cine le detine?! Greu de spus dar usor de intuit! Noi oamenii, prin cei ce urmaresc, interese mai mari sau mai mici, suntem distrugatorii echilibrelor si victimele propriilor noastre ignorante. Nu am invatat nimic din istorie pe care nici nu o mai stim, marea majoritate,si nici nu vrem sa o cunoastem desi avem surse de informare.

Cimitirele au devenit neancapatoare in periaoada pandemiei si virusii devin tot mai de nestapanit. Ne iluzionam cu libertate care se tot restrange transformandu-ne in robotei incolonati, increzatori in eradicare sau in cetateni revoltati, coronasceptici adepti ai opozitionismului asupra situatiei. Adevarul este undeva la mijloc, ca intotdeauna.

Cei care se inghesuie in disperarea petrecerii ultime, inainte de????! o fac cu ignoranta asupra pericolelor ce stau la colt. Fie ce -o fi, uitand ca versul citat „nu vedeți că râsul vostru e în fiii voștri plâns” poate deveni, oricand concret. In afara gaurilor date stratului de ozon prin exploziile nucleare, am ajuns sa aducem ploaia, peste parjolul lumesc, cu experimente ale caror efecte sunt departe de a avea studii asupra consecintelor…la fel si cu laboratoreale din China, virusologice si bacteriologice din care mai „scapa” cate un mutant, mai periculos, decat precedentul. Noi distrugem si ne autodistrugem! Trist!

Parteneri