• Home
  • Fapt divers
  • Noi funcții lansate de WhatsApp. Ce trebuie să ştie utilizatorii aplicaţiei

Noi funcții lansate de WhatsApp. Ce trebuie să ştie utilizatorii aplicaţiei

whatsapp 1

WhatsApp anunță introducerea unor noi funcţii mult aşteptate de utilizatorii aplicației.
Este vorba despre un nou tip de status care permite mesajelor vocale de până la 30 de secunde să rămână postate timp de până la 24 de ore.

Pentru a înregistra note vocale, utilizatorii trebuie doar să atingă pictograma microfonului din ecranul de stare.

Potrivit Meta, care administrează WhatsApp, această nouă funcție este menită să personalizeze funcția de actualizare a statusului, relatează Il Messaggero.
Statusul vocal vine după câteva luni în care WhatsApp a observat o creștere semnificativă a mesajelor vocale. În urmă cu un an, compania susținea că utilizatorii trimiteau în medie 7 miliarde de mesaje vocale pe zi.

Cu noua funcție, utilizatorii pot trimite mai multe actualizări personale, mai ales dacă preferă să se exprimați verbal. Practic, în loc de fotografii, videoclipuri, gif-uri, text sau orice altceva, contactele vor vedea un player pe care pot apăsa pentru a asculta starea, notează Mediafax, potrivit antena3.ro.

Alte actualizări WhatsApp includ „selectarea audienței private”, pentru a alege cine poate vedea „actualizările de stare”. Un nou buton de selectare a publicului apare pe ecranul de stare, similar cu ceea ce se întâmplă în cazul postărilor de pe Facebook. Selectarea audiențelor private răspunde unei nevoi specifice: nu toate statusurile care sunt partajate sunt potrivite pentru toate contactele din agendă.

O altă noutate constă în „cercul colorat” care apare în jurul profilului unei persoane care și-a actualizat recent statusul și pe care încă nu l-am vizualizat. Practic, există un semnal imediat al unui nou status adăugat în ultimele câteva ore, care va fi vizibil în listele de chat, în listele de participanți la grupuri și în informațiile de contact.

Parteneri