• Home
  • Fapt divers
  • Ochiul boului, flori care înveselesc toamna. Cum le cultivi și cum le îngrijești

Ochiul boului, flori care înveselesc toamna. Cum le cultivi și cum le îngrijești

ochiul boului

Ochiul boului, în pofida numelui prozaic, este una dintre cele mai frumoase flori de toamnă care îți umple grădina de culoare. Asemănătoare crizantemelor mici, florile de ochiul boului pot avea zeci de culori și nuanțe, iar petalele lor au forme variate.

Originară din China și iubitoare de căldură molcomă, așa cum este vremea la început de toamnă, ochiul boului este o plantă prolifică, ușor de înmulțit și cultivat.

Numele ei științific este Callistephus chinensis, dar a căpătat numele popular de ochiul boului datorită inflorescenței galben-aurii din centrul petalelor colorate. Aceste flori fac parte din familia Asteraceae și sunt înrudite cu margaretele sau cu floarea soarelui.

Ochiul boului și cultivarea lui

Planta preferă soarele și căldura moderată, precum și umiditatea moderată. Nu rezistă prea bine la curenți reci de aer, la brume și temperaturi scăzute, de aceea începe să se ofilească în a doua jumătate a lunii octombrie.

Ea are nevoie de o zonă însorită în grădină, de un sol permeabil, ușor nisipos, care reține o cantitate mică de apă. De două ori pe an, în perioada de îmbobocire, plantele se pot stropi cu soluții hrănitoare pe bază de fosfor și potasiu, pentru a face flori mai mari.

Mai mult aici

Parteneri