• Home
  • Fapt divers
  • Planta din grădină care îți aduce o amendă uriașă! Mulți români care stau la curte riscă să plătească 5.000 de lei

Planta din grădină care îți aduce o amendă uriașă! Mulți români care stau la curte riscă să plătească 5.000 de lei

planta 1

În lupta continuă pentru protejarea mediului și a sănătății publice, autoritățile au impus reguli stricte privind prevenirea și combaterea buruienii ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), o plantă cu potențial alergenic ridicat. Știm că foarte mulți oameni sunt afectați de acestă plantă, așa că cei care nu se conformează legii riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Potrivit art. 1 din Legea 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să se implice activ în gestionarea acestei probleme pentru a preveni răspândirea respectivei plante.

Pentru a preveni și combate buruiana ambrozia, proprietarii și administratorii terenurilor trebuie să respecte un set de reguli bine definite.

Conform art. 3 alin. 1 din Legea 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, „nerespectarea prevederilor de a distruge buruiana ambrozia de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole constituie contravenție și se sancționează cu avertisment.”

De asemenea, „constituie contravenție nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.”

Continuarea pe click.ro

Parteneri