• Home
  • Fapt divers
  • Omul viitorului, deformat de tehnologie: a doua pleoapă, mâini clește, creier mai mic

Omul viitorului, deformat de tehnologie: a doua pleoapă, mâini clește, creier mai mic

omul viitorului

Spatele cocoșat, mâinile ca niște clești și a doua pleoapă ar putea fi caracteristici comune ale anatomiei umane în viitor, dezvăluie un model computerizat recent. Raportul șocant avertizează că utilizarea excesivă a tehnologiei ar putea direcționa evoluția umană într-o direcție care să lase oamenii cu un aspect diform în comparație cu ceea ce considerăm normal astăzi.

Nu există nicio îndoială că tehnologia joacă acum un rol constant în viața multor oameni, dar ce efect are cu adevărat tot acest timp petrecut în fața ecranului asupra corpului uman? Cercetătorii au lucrat cu un designer 3D pentru a crea imagini ale unui „viitor om” care să țină cont de toate problemele pe care le poate cauza utilizarea tehnologiei pe termen lung, notează adevarul.ro.

Mai exact, ele au fost inspirate de un sondaj care a arătat că americanul tipic folosește internetul timp de șapte ore pe zi. Ținând cont de acest lucru, echipa a luat în considerare o gamă largă de studii științifice și opinii ale experților care examinează schimbările fizice și mentale care rezultă în urma expunerii constante la smartphone-uri, laptopuri și televizor. Rezultatele au fost șocante.

Proiectul de cercetare a dus la dezvoltarea modelului 3D, numit „Mindy”. Cercetătorii prevăd că munca de birou și faptul că oamenii își apleacă gâtul pentru a se uita la smartphone-uri vor face ca, în viitor, aceștia să aibă spatele cocoșat. În prezent, mulți oameni își ajustează în mod constant poziția pentru a se uita în jos la telefoanele lor sau pentru a privi în sus la ecranele de la birou. Studiile arată că acest lucru tensionează părți ale corpului care afectează postura.

„Petrecerea orelor uitându-te în jos la telefon îți încordează gâtul și îți dezechilibrează coloana vertebrală. În consecință, mușchii din zona gâtului trebuie să depună un efort suplimentar pentru a-ți susține capul. A sta în fața calculatorului la birou ore în șir înseamnă, de asemenea, că trunchiul tău este tras în fața șoldurilor, în loc să fie așezat drept și aliniat”, spune Caleb Backe, expert în sănătate la Maple Holistics, într-o declarație de la TollFreeForwarding.

Mai mult aici

Parteneri