AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Orașe din România în topul celor mai fericite din lume

Două orașe din România se află în topul celor mai fericite din lume, arată cel mai recent TOP 250 Happy City Index.

„Clasamentul a fost creat pe baza a mii de indicatori minuțios dezvoltați de cercetătorii noștri, care au legătură directă cu calitatea vieții și sentimentul de fericire al locuitorilor săi. Este important de reținut că nu analizăm fericirea unui individ imaginar în fiecare locație din lume, ci oamenii care locuiesc efectiv în aceste orașe”, susțin realizatorii studiului, potrivit adevarul.ro.

Potrivit 250 Happy City Index, Cluj-Napoca şi Braşovul sunt singurele oraşe din România care se regăsesc în acest top, ocupând poziţiile 195 şi, respectiv, 220.

Podiumul este ocupat de oraşul Aarhus (Danemarca), fiind urmat pe locul al doilea, de Zurich (Elveţia) şi Berlin (Germania) pe locul al treilea, Gothenburg (Suedia) pe locul al patrulea, Amsterdam (Olanda) se află pe locul al cincilea, Helsinki (Finlanda), pe locul al șaselea.

Primele 10 poziţii din clasament sunt ocupate de alte oraşe din aceste trei ţări, printre care Copenhaga, Munchen şi Geneva. Finlanda se află pe primul loc în clasamentul celor mai fericite ţări din lume, fiind urmată de Danemarca, Islanda şi Suedia.

Chișinău, capitala Republicii Moldova, este clasată pe locul 191.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!