AM Press Logo
Muzeul Pietrei

PÂINE DE CASĂ, REȚETĂ LA ÎNDEMÂNA ORICUI

Pâinea de casă nu se compară cu nicio pâine de la magazin. O rețetă ieftină, simplă și delicioasă, din ingrediente puține pe care sigur le ai acasă!

INGREDIENTE
• 400 ml apă
• 1 cub drojdie
• 1 linguriță sare
• 1/2 linguriță zahăr
• 800 g făină

MOD DE PREPARARE
1. Se face o maia din 400 ml de apă, cubul de drojdie, 3 linguri de făină, sare şi zahăr şi se lasă la dospit până îşi dublează volumul.
2. Se cerne restul de făină şi se face un loc în mijlocul ei în care se pune maiaua.
3. Se încorporează făina până ce rezultă un aluat care se lasă să crească aproximativ o oră.
4. Se tapetează o tavă cu unt şi făină şi se pune aluatul. Se dă la cuptor pentru 45 de minute și pâinea de casă este gata.
5. Se consumă caldă sau rece – este delicioasă oricum!

Sursa – retete.unica.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!