• Home
  • Fapt divers
  • Top 10 flori care nu se oferă niciodată la aniversări sau evenimente

Top 10 flori care nu se oferă niciodată la aniversări sau evenimente

flori scaled 1

Florile reprezintă cel mai sensibil și elegant cadou, dar și ele trebuie alese cu grijă. Există și flori care nu se oferă niciodată la evenimentele fericite!
Unele flori sunt asociate cu bătrânețea, cu moartea sau cu emoțiile negative. Alte flori sunt pur și simplu de prost gust, așa cum sunt florile de hârtie. Sunt o mulțime de flori care nu se oferă în dar niciodată, mai ales la aniversări, sărbători sau nunți.

Alege cu grijă florile din care vrei să faci un buchet deosebit și ține cont de emoțiile pe care le transmit, dar și de culorile sau de parfumul lor.

Liliacul alb
Încă din vremurile medievale, liliacul era asociat cu moartea, deoarece tufe mari de liliac creșteau nestingherite pe lângă cimitire. Liliacul alb, în mod deosebit, era folosit pentru a împodobi mormintele fetelor care mureau prematur.

Din acele vremuri a rămas obiceiul de a planta liliac la cimitir, obicei pe care îl au și românii. Liliacul alb este o floare cu totul deosebită și foarte parfumată, dar nu se potrivește cu aniversările fericite. În plus, liliacul nu rezistă prea mult în vază, așa că este bine să te ferești de el când cumperi flori pentru a le dărui.

Trandafirii albi

Dintre toți trandafirii, cei albi au o eleganță aparte și semnifică puritatea, dragostea castă, sufletul curat de copil sau fecioria. Datorită acestor simboluri, trandafirii albi sunt folosiți aproape exclusiv la nunți. Ei simbolizează mireasa. Trandafirii albi sunt flori care nu se oferă prea des doamnelor căsătorite sau doamnelor în vârstă.

Calele
Multă vreme, în Europa și în America, aceste flori erau folosite exclusiv la înmormântare pentru jerbe. Din secolele trecute s-a păstrat credința că florile de cale sunt asociate cu moartea, ghinionul și pierderile. De aceea, nu este un gest prea elegant să oferi cale, nici în buchete, și nici în ghivece.

Garoafele galbene
Flori frumoase, dar demodate în zilele noastre, garoafele rămân flori accesibile și deosebite. Roz, roșii, mov, albe sau bicolore, garoafele se ofereau mai ales doamnelor în vârstă. Aceste flori au rămas în continuare simboluri ale femeii mature și înțelepte. Doar garoafele galbene sunt mai puțin solicitate, pentru că ele sunt asemuite cu disprețul și dezaprobarea.

Ciclamele
Ciclamele sunt asociate cu despărțirea și durerea în cultura orientală, datorită faptului că florile țin capul aplecat spre pământ. Nu cumpăra ciclame pentru cineva drag! Superstițiile spun că există riscul să vă despărțiți.

Pe de altă parte, ciclama este o plantă pretențioasă, care își pierde repede florile, dacă nu este îngrijită corespunzător. Evită să oferi ciclame cuiva care nu are flori de interior în casă și nu știe cum să le îngrijească.

Crizantemele

În Asia, crizantemele sunt asociate cu bătrânețea, cu respectul, dar și cu moartea. Ele predomină la ceremoniile funerare. Această credință s-a răspândit treptat și în Europa, iar crizantemele sunt ocolite de multe persoane care caută flori în dar. Cu toate acestea, sunt flori deosebit de frumoase și rezistă mult timp în vază. Evită mai degrabă tufănelele, dar crizantemele mari și elegante pot constitui un buchet deosebit pentru o doamnă.

Tuberozele
În Franța secolelor trecute, tuberozele erau asociate cu plăcerile vinovate, datorită parfumului lor care devine mai persistent la căderea serii. În Anglia, erau folosite la înmormântări, fiind asociate cu dispariția prematură, tragedia și ghinionul. Cu astfel de semnificații, tuberozele au fost multă vreme absente din florării și foarte rar folosite în buchete.

Florile uscate
Există o anumită controversă legată de florile uscate. Cu ceva ani în urmă, florile uscate nu se ofereau sub nicio formă în dar. Ele pot constitui cel mult un decor colorat în casă, dar nu sunt suficient de elegante pentru a fi făcute cadou.

Mai nou, în multe florării, aranjamentele florale sunt îmbogățite și cu flori uscate deosebite așa cum sunt ciulinii, măciuliile de mac sau florile de paie. O floare uscată, pe ici, pe colo, bine amplasată într-un aranjament elegant conferă varietate și o notă inedită. Dar un buchet de ciulini sau flori de paie nu poate fi considerat niciodată un dar elegant.

Florile puternic parfumate
Printre florile care nu se oferă niciodată se numără și florile încărcate de parfum așa cum sunt crinii albi, zambilele sau narcisele foarte parfumate. Multe persoane sunt alergice la parfumul lor puternic. În plus, aceste flori încep să miroasă greu și fetid când se ofilesc în vază și nu rezistă decât 2 sau 3 zile.

Florile artificiale

Oricât de frumoase și bine realizate ar fi, din mătase, voal sau materiale delicate, florile artificiale sunt flori care nu se oferă niciodată în dar. Este de prost gust! Natura ne oferă atât de multe flori de toate culorile, parfumate și elegante, încât nu avem nevoie de flori artificiale în casă. Cui îi plac florile artificiale, și le cumpără singură, dar nu este elegant să oferi astfel de flori.

Sursa – libertateapentrufemei.ro

Parteneri