Pate de nuci cu usturoi. E bun și ca mâncare de post și e bun oricând

   Acum ceva timp am gustat un pateu de nuci cu usturoi, facut de o doamna pe care nu o cunosc. Eram la niste prieteni dragi, care il primisera cadou. A fost o nebunie. Extraordinar de gustos. Mi-a tot ramas in gand, iar acum i-a venit randul.

Sunt tare incantata de ce mi-a iesit. Mi se pare ca la gust este la fel cu cel original, poate doar ca acela era un pic mai fin ca si textura. Eu am facut doar dintr-o cana de nuci ca test, iar robotului i-a fost mai dificil sa lucreze cu o cantitate mica. Dar data viitoare am sa pun mai multe nuci, scrie o doamnă pentru bucătăraș.ro.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana nuci hidratate
  • 1 capatana usturoi mica
  • 1 lingura ulei masline presat la rece
  • 2-3 linguri apa

sare dupa gust

MOD DE PREPARARE

În prealabil se pun nucile la înmuiat. Dacă sunt în coajă le putem lăsa de azi pe mâine. Dacă-s mieji, îi lăsăm 2-3 ore. Punem toate ingredientele in robot, mai putin apa. Procesam si treptat adaugam apa care sa ne ajute sa obtinem o pasta cat mai fina. Punem putina pentru ca nu vrem sa fie prea moale pateul. Poate fi consumat pe paine integrala sau neagră.Îi puteți adăuga și alte ingrediente, dar nuca trebuie să rămâna elementul dominant. Nici n-ai idee cât de sănătos este pentru organism, cât este de hrănitor și nu știi ce gustos poate fi. pate de nuci