Pentru adevărații amatori ai grătarului: 5 cele mai bune rețete de marinată. Carnea pur și simplu se topește în gură!

     marinatăIarna bate la ușă, Crăciunul e aproape. Grătarul vine și el după noi. Grătarul se face și acasă și la iarbă verde și vara și iarna. Carne să fie și știință. Cei responsabili cu grătarul știu că cheia oricărui grătar delicios este marinata! Doar o marinată corect aleasă este capabilă să pună în evidență gustul consistent al cărnii.

1. Marinata “Salutare din Balcani!” (pentru 2 kg de carne)

Ingrediente:

Distribuie prietenilor
  • 3 ardei grași
  • 120 – 150 g de coriandru
  • 650 ml de iaurt natural
  • suc de lămâie (jumătate de lămâie)
  • sare după gust

Mod de preparare:

Prăjiți bine ardeii în tigaia grill. Apoi curățați-i de semințe și tăiați-i felii. Adăugați într-un bol sau o cratiță iaurtul, sucul de lămâie, sarea, ardeii tăiați, coriandrul și amestecați bine.

Timp de preparare carne: 3 ore

2. Marinata mediteraneană (pentru 2 – 2.5 kg de carne)

Ingrediente:

  • 450 ml de ulei de măsline
  • 650 ml de ulei de floarea soarelui
  • suc de lămâie (jumătate de lămâie)
  • o legătură mică de cimbru
  • 3 crenguțe de rozmarin
  • 2 crenguțe de salvie
  • 1 cățel de usturoi
  • piper negru măcinat după gust

Mod de preparare:

Amestecați cele 2 tipuri de ulei, adăugați sucul de lămâie, piperul și verdeața. Zdrobiți usturoiul cu partea plată a unui cuțit și adăugați-l la marinată. Amestecați bine marinata.

Timp de preparare carne: 3 ore

3. Marinata din portocale (pentru 2-3 kg de carne)

Ingrediente:

  • 1 portocală
  • 4 căței de usturoi pisat
  • 2 lingurițe de busuioc uscat
  • 1 linguriță de cardamom pisat
  • 650 ml de smântână grasă
  • 250 ml de maioneză
  • sare și piper negru măcinat după gust

Mod de preparare:

Radeți coaja de portocală, stoarceți sucul din ea și adăugați usturoi, busuioc și cardamom. Adăugați smântâna și maioneza, apoi sarea și piperul după gust. Amestecați bine.

Timp de preparare carne: 4 ore

4. Marinata cu vin (pentru 2 kg de carne)

Ingrediente:

  • 200 g de ceapă
  • 150 ml de apă plată
  • 250 ml de vin alb sec
  • 4 tulpini de lemongrass
  • 2 lingurițe de piper alb boabe
  • sare după gust

Mod de preparare:

Curățați și tăiați ceapa. Tăiați tulpina de lemongrass. Puneți ceapa și tulpina de lemongrass într-un bol și adăugați apa și vinul. Zdrobiți puțin de tot boabele de piper în piuă și adăugați-le la marinată. Amestecați bine toate ingredientele.

Dacă nu ați putut face rost de tulpinile de lemongrass, le puteți înlocui cu coajă de lămâie păstrând proporțiile.

Timp de preparare carne: 4 ore

5. Marinata de Florența (pentru 2-3 kg de carne)

Ingrediente:

  • 2-3 lămâi
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 legătură nu prea mare de rozmarin
  • 250 ml de ulei de măsline
  • 750 ml de ulei de floarea soarelui
  • piper negru boabe

Mod de preparare:

Tăiați lămâile felii și adăugați usturoiul și frunzele de rozmarin. Turnați peste acestea uleiul de măsline și uleiul de floarea soarelui. Zdrobiți puțin boabele de piper în piuă și adăugați-le la marinată. Amestecați bine.

Timp de preparare carne: 2.5 ore

Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi de ajutor în planurile culinare viitoare.

Vă dorim poftă bună!

Autor text: Perfect-ask.com