AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Pentru masa de Revelion! Aşa faci friptura de curcan cât mai fragedă şi suculentă

Carnea de curcan, potrivită oricărui tip de dietă, este vedeta meselor de Revelion. În cele ce urmează îţi recomandăm o reţetă pe care o poţi încerca în acest an.

Ingrediente:
carne de curcan (copane si piept de curcan)
2 linguri ulei (ulei de masline)
250 ml apa
250 ml vin alb
1 lingurita sare
1 lingurita cimbru macinat
½ lingurita boia de ardei dulce
1 lingurita piper boabe
2 foi de dafin
5 catei de usturoi

Mod de preparare:
Portionam carnea in bucati potrivit de mari, le presaram cu putina sare, apoi le ungem cu ulei si la final le condimentam cu toate condimentele enumerate mai sus. Putem amesteca toate condimentele intr-un castronel ca sa ne fie mai simplu.
Asezam bucatile de carne intr-o tava de cuptor, adaugam apa pana ce aceasta acopera carnea pe jumatate, punem 1-2 foi de dafin si piper boabe, cateii de usturoi curatati de coaja si taiati felii. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru 45 minute la 200 grade. Dupa acest timp scoatem tava din cuptor si o descoperim, intoarcem carnea si o stropim cu vin, apoi o dam la cuptor neacoperita pentru inca 15 minute, pana cand carnea este frumos rumenita. Ca garnitură puteţi ataşa după placul dumneavoastră. Poftă bună!

Sursa – culinar.bzi.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!