Peștera de la Șinca Veche și misterele ei zguduitoare. Unui cameraman i-a căzut aparatul, dar ajuns la redacție a găsit imagini filmate incredibile

Enigmele legate de Șinca Veche au reapărut în prim-plan, după triplul asasinat din Brașov. Locul însă este cu adevărat  plin de mistere, și atrage în continuare nu doar căutătorii de comori care, pe vremuri, au scormonit inclusiv sub pereții locașului de cult.

Situat în frumoasa Țară a Făgarasului, Șinca Veche este un fascinant și străvechi sat românesc care a avut cândva patru biserici, trei de lemn și una din piatră; în prezent păstrându-se doar biserica de piatră, care este și cea mai veche. Aceasta a fost construită pe locul unui străbun loc sacru despre care cercetătorii spun că are o vechime uluitoare de circa 7.000 de ani.

Cu toate ca există numeroase voci care afirmă că biserica a fost unul dintre primele locuri de cult crestin din Dacia, o parte a specialistilor atrage atentia asupra inscriptiilor ne-crestine de pe unul dintre peretii altarului.

Distribuie prietenilor

Despre sacralitatea acestui loc vorbesc numeroase intamplari, precum povestea lui Gheorghe Moldovan, un localnic urmarit de Securitate in anul 1953 pentru colaborare cu Rezistenta Anticomunista din Fagaras.El primea misterioase semnale unde să se ascundă spre a nu fi găsit.

Tot aici un cameraman TV, observând că în peșteră nu-l mai ascultă aparatul care pornea și se oprea singur, iar apoi l-a scăpat pe pietre, s-a retras crezând că nu mai are cu ce filma camera vodeo fiind defectă. Nu era defectă iar imaginile găsite la redacție erau uluitoare. Niște misterioase cercuri albe jucau în fundal, iar…

Citește mai mult pe antena3.ro