Petrutza Petruta: Bună dimineața! Reporterul de Sângeru este la datorie. La mulţi ani, Ana!

Bună dimineața! Reporterul de Sângeru este la datorie. Cred că dumneavoastră sunteți în zonă, dar și pentru noi, gazetarul zorilor pe care zilnic îi descrieți cu migală și ni-i dăruiți cu prietenie. Natura își face și ea treaba pictând cu măiestrie stejarii în arămiu.

În Bărăgan via începe să miroasă a must. În fiecare dimineață eu sunt prezentă la datorie și îi dau sufletului meu parfum de struguri care s-au copt și care așteaptă să fie culeși de om. Un fluture care și-a îmbrăcat costumul de gală de la primele ore ale zilei își face rondul prin vie. Privirea mea se plimbă împreună cu el și admiră verdele ei care arată că vara nu și-a făcut bagajul pentru țările calde.

Am constatat că pasărea căreia îi zic eu cucă alintând denumirea urâtă de cucuvea este de fapt un ciuș care atunci când încep să-i vorbesc se întoarce pe călcâie ca un mic Napoleon, cu aceeași privire de despot. Nu știu dacă e femelă sau mascul, dar comportamentul seamănă cu cel al bărbatului care sătul de vorbăria femeii îi întoarce spatele pretextând că mai are treburi care trebuie grabnic făcute. Femeia rămâne cu vorbele în gât și își propune ca victima să nu fie iertată de tirada ei, dar o lasă pentru mai târziu. Cuvintele care trebuie spuse, vor fi spuse!

Distribuie prietenilor

Și eu vă urez cu drag ca ziua de astăzi să fie mai bună ca cea de ieri. Astăzi e altă sărbătoare care e închinată Sf. Ana, mama Fecioarei Maria și bunica lui Isus.
La mulți ani, Ana!