• Home
  • De la prieteni
  • Petrutza Petruța răspunde scrisorii lui Lucian Avramescu: Vă mulțumesc pentru scrisoare și vă asigur că am o căsuță poștală mare, numită inimă

Petrutza Petruța răspunde scrisorii lui Lucian Avramescu: Vă mulțumesc pentru scrisoare și vă asigur că am o căsuță poștală mare, numită inimă

petruta 3

Vă mulțumesc pentru scrisoare și vă asigur că am o căsuță poștală mare, numită inimă, care este mereu deschisă pentru a primi scrisorile dvs. Le aștept cu drag.

Prietenul scrisului se înșală când se gândește la faptul că i-am sugerat să schimbe titlul cărții. Aveți așa de mult material scris încât puteți să scoateți încă un volum cu titlul:”Buni zori, prieteni!”

Noi ne cunoaștem prin scris și ne place… Mie poate mai mult decât dvs. deoarece ca scriitor aveți condeiul format în ani de zile în care ați creat adevărate nestemate pe care le-ați prins cu tandrețe la mâinile sufletului femeii.

V-am înțeles durerea și încerc să vă distrag atât cât pot eu din ghearele ascuțite ale muțeniei care a venit ca un fulger și a acaparat partea din creier unde se ascunde vorbirea.

Eu zic să nu disperați pentru că ceea „ce e val ca valul trece”. A venit această durere sufletească pe negândite, așa o să și plece dacă nu e afectat creierul, iar doctorii care v-au scanat și analizat nu au descoperit nimic. Eu cred că aveți voința de a vă vindeca de muțenie.

Îi mărturisesc leului pe care îl laud că și eu am multe zile în care mă simt doborâtă de problemele mele de sănătate, care nu sunt vizibile, dar merg în natură și mă încarc de frumosul care iese prin toți porii ei. Acest spectacol mirific al naturii îl văd doar cei care știu să o privească.

Ei și ce? Nu o să se întâmple să aveți cuvintele aliniate la poarta vorbirii, eu și mulți alții o să vă apreciem mereu, iar Petruța o să vă fie de-a pururea o bună prietenă. Eu chiar țin la dvs. și uneori îi povestesc cafelei de dimineață ce mare bucurie trăiesc de când v-am întâlnit în scris.
Purgatoriul conturează o teorie conform căreia toate păcatele apar din dragoste… Ați iubit toată viața femeia, ați folosit șoaptele pentru a-i spune iubirea și acum ați atins nivelul de suferință spirituală al lipsei cuvintelor vorbite.

Vă asigur că iubirea se exprimă foarte bine prin scris, prin gesturi, prin comportament. Iubita dvs. merită să primească afecțiunea pe care i-o purtați. Să aveți o zi plină de realizări și vă doresc ca lumina să pătrundă în peștera sufletului dvs.

Parteneri