Petrutza Petruta: Trist poete, trist! Haideți să eliberăm caii verzi pe pereți

Trist poete, trist! Haideți să eliberăm caii verzi pe pereți și să ne amintim de bucuria cu care așteptam sărbătorile. Să fim vii în ciuda celei care zilnic își ascute coasa.

Copilăria ne însoțește toată viața. Șotronul îl jucăm astăzi cu ajutorul cuvintelor. Dvs. aruncați piatra vorbelor scrise către jucătorii-cititori care aruncă și ei o pietricică plină de iubire pentru scriitorul preferat. Să ne jucăm!

Sufletul și-a pregătit globurile frumos pictate pentru a le atârna în pomul vieții. Îngerii și-au spălat aripile întinate de noroiul unei lumi în care haosul a ocupat sala cea mare de așteptare, sala speranței. Dumnezeu își pregătește cerul cu felinarele stelelor pentru a-i arăta lui Moș Crăciun calea cea mai scurtă spre copiii care îl așteaptă cu nerăbdare.

Eu mi-am lustruit ghetele de anul trecut pentru că anul acesta am făcut economie de drumuri și nu le-am folosit.

Moș Nicolae în anul 2020 ne aduce cadou și ne lasă în cizmulițe alegerile parlamentare. Un prieten caricaturist desenase un băiețel care găsise în ghetuță un excrement. Sper ca după câteva luni de la alegeri să nu am impresia că ceea ce a găsit băiețelul în ghetuță este și cadoul primit de români.
Noapte bună, vise frumoase!