AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Piața auto. Ce culori sunt la modă și cum s-a schimbat gustul publicului?

 

Mașinile se schimbă, ca și gusul proprietarilor pentru diferite culori. În toamna anului trecut, BASF a lansat o cercetare amănunțită și a ajuns la concluzia că paleta tradițională de culori trece printr-o transformare.

Non-culorile alb, negru, gri și argintiu sunt încă alegerea predominantă în cazul vehiculelor ușoare de uz non-comercial, spune cercetarea.

Culorile acromatice
Nuanțele acromatice, care au format întotdeauna fundamentul culorilor auto, se confruntă cu o schimbare semnificativă. În timp ce albul continuă să-și mențină poziția de cea mai populară alegere pentru vehiculele ușoare de pasageri, a înregistrat, totuși, o scădere notabilă a cotei de piață. În schimb, negrul a crescut în popularitate, în detrimentul albului.

Preferințele consumatorilor variază, de asemenea, în diferite regiuni. De exemplu, în America de Nord, există o preferință din ce în ce mai ridicată pentru nuanțele mai deschise de argintiu în detrimentul celor de gri închis, în timp ce în regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), balanța înclină spre nuanțele mai închise.

Culorile cromatice
Între timp, culorile cromatice au rămas stabile, fără modificări semnificative în cota lor totală de piață (19%). Această categorie include o gamă de culori precum albastru, roșu, maro și bej, care continuă să-și mențină popularitatea în rândul clienților.

Europa. Fiecare țară cu preferințele ei
Când consumatorii europeni optează pentru culori, există preferințe specifice fiecărei țări. Germania iubește albastrul (11%), Spania și Marea Britanie preferă roșul și portocaliul (aproximativ 9%), Franța optează pentru verde (6%), în timp ce Italia își arată preferința pentru toate culorile, ponderea sa de culori cromatice fiind cea mai mare dintre toate cele cinci țări (30%).

Sursa – editiadedimineata.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!