Polemici aproape amicale. Azi, Rodina Oxana și Mihail Tudorache

 

Sub însemnările mele publicate azi, marți, la rubrica ”Editorial” (Lucian Avramescu) au apărut suave păruieli între amicii AMPress. Le postăm două câte două, la rubrica noastră ”De la prieteni”. Cititorii mei pot fi și de obicei sunt mai înțelepți decât mine.
Distribuie prietenilor
Rodina Oxana – Cluj Napoca
Maestre, cred ca aici este vorba (si) despre o deformare profesionala (umana!) a d-lui Presedinte, fiind dascal prin structura sa, este obisnuit cu obrazniciile (mai mici, mai mari sau chiar potlogarii-mârsavii..) ale elevilor puberi si adolescenti. Ca un profesionist adevarat, nu coboara la nivelul la care ar vrea obraznicul sa-l aduca si unde, el, obraznicul, este „expert”; isi vede de treaba lui, asteptand momentul potrivit pentru a-l scoate la tabla, afara din clasa, afara din scoala…afara de la guvernare…
In locul lui Iohannis as face la fel: as sta calm, pe fundu’meu si mi-as vedea d
e presedintie cat e un respiro acum atat intern, cat si extern. De ce sa-l dea „afara” pe Tonta (facând abstractie de atributiile si „ne-atributiile” prezidentiale, ca atata ne-a maltratat Base, ca tot uitam ca nu e normal ca un Presedinte sa fie CHIAR ATAT de jucator…)? Sa le-o serveasca la fileu imaturilor si impotentilor neoliberali? Ca sa-si zmulga parul din cap ca i-a instalat? Sa ajunga singuri acolo. Iar ce poate fi mai util decat sa stai sa observi cum il vor devora pe Tonta ai lui?
Cat pentru cei care au votat cu Iohannis pentru anumite motive: sa scape de pesedisti, sa-i vada pe neo-penelisti la guvernare… asta e alta mancare de peste. Din categoria celor „vrem un om integru, dar care face cum ii spunem noi”.
Mihail Tudorache – București
Oxana vine de la Xenia.Asa a chemat-o pe soacra mea de la Sankt Petersburg.Oxana,ce cauta la Salzbourg plimabaretul ?!!Se mai plimba mult cu primadona?!!Ponta i-a atribuit inca zece milioane de lei, pana la sfarsitul anului. Reamenajarea de la Vila Lac 3 costa pana acum peste un milion de euro.Mai renoveaza si pe la Neptun si pe la Cotroceni.Spaniolii au vrut sa-l dea jos pe Huan Carlos doar ca a mers la un saffary in timp de austeritate.Cazuse pe acolo si arata rau,motiv pentru care a abdicat.La noi si-au triplat lefurile patruzeci si patru de insi iar poporul asuprit tace.Sa aiba tot de plimbari si de trai bun,numai ei.Ce generos si inconstient este poporul roman cu alesii sai?!!Aici,pe fb.,vad adesea cum in alte parti oameni nervosi isi naga in tomberoabe politicienii si trag deasupra capacele.Cum de lor li se permite sau au curaj sa procedeze astfel ?!!Primadona face parada modei.De ce este nevoie?!!Ion Cristoiu a scris ceva despre dormitorul imens de la etajul vilei,cu vedere la lac.Tot merg tinanandu-se de mana.Avem deasupra un poet,care ar putea dezvolta tema tinerilor de mana ale indragostitilor.La ei ,trecuti de jumatatea cursului vietii,parca n-ar mai fi timpul.Am vazut cum traia fostul presedinte al Uruguaiului Mujica.Cineva mi-a relatat ca si Gheorghiu Dej avea doar doua costume de haine si dormea pe hol,in locuinta fiicei.Spunea ca nu-si permite sa traiasca altfel decat poporul.La noi sunt sute de familii evacuate care dorm in strada.Pe Fidel Castro l-am iubit,pentru ca purta tinuta si bocanci soldatesti.Chiar si in vizitele oficiale.Nu a plimbat cu el nici o muiere.Asa se spune sotiei in spaniola.Nici nu prea a fost insurat oficial.Suntem o tara saraca.Facem imprunuturi,ca sa inodam zilele,noi cei multi de jos.Nu suntem prostii nimanui.Doar ca unii au tupeu,acapareaza,cu ingaduinta celor din justie si se considera cazuti din cer.Crin ne-a pricopsit c-un cufar german.Credeam ca este aducator de comori,dar face numai gafe si paguba.Special nu m-am adresat lui Lucian,ca sa nu-l enervez si sa inceapa sa injure.Ma bucur de conversatia noastra indirecra,dar. sper,amicala.