Prăjitură cu nuci şi cremă de brânză. Un desert de care te vei îndrăgosti
Încearcă un desert excepțional de care te vei îndrăgosti! Iată cum se prepară:
Ingrediente (1 tavă)
6 albuşuri
1 cană zahăr
250 g nucă
1 esenţă de rom
3 linguri făină
1 kg brânză de vaci
1 cană zahăr
6 gălbenuşuri
1 pachet unt
1 esenţă portocale
100 ml lapte
50 ml smântână dulce
300 g ciocolată
Mod de preparare
Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi în continuare până se topeşte. Pui nuca măcinată, esenţa de rom, făina şi amesteci foarte uşor cu o lingură de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute până se rumeneşte, după care dai la răcit.
Amesteci gălbenuşurile cu laptele zahărul şi esenţa de portocale. Aşezi pe baie de aburi şi amesteci continuu până devine ca o smântână mai groasă. Dai deoparte şi o laşi la răcit. Mixezi brânza, adaugi crema de gălbenuşuri, untul şi omogenizezi foarte bine.
Smântâna dulce o pui în bain-marie împreună cu ciocolata tăiată bucăţi mici. Peste blat torni crema de brânză, o întinzi şi pui glazura de ciocolată. Nivelezi şi dai prăjitura la rece două ore, înainte să o serveşti.
Sursa – clickpoftabuna.ro