Prăjitură cu nuci şi cremă de brânză. Un desert de care te vei îndrăgosti

prăjitură cu nuciÎncearcă un desert excepțional de care te vei îndrăgosti! Iată cum se prepară:

Ingrediente (1 tavă)

Distribuie prietenilor

6 albuşuri

1 cană zahăr

250 g nucă

1 esenţă de rom

3 linguri făină

1 kg brânză de vaci

1 cană zahăr

6 gălbenuşuri

1 pachet unt

1 esenţă portocale

100 ml lapte

50 ml smântână dulce

300 g ciocolată

Mod de preparare
Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi în continuare până se topeşte. Pui nuca măcinată, esenţa de rom, făina şi amesteci foarte uşor cu o lingură de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute până se rumeneşte, după care dai la răcit.

Amesteci gălbenuşurile cu laptele zahărul şi esenţa de portocale. Aşezi pe baie de aburi şi amesteci continuu până devine ca o smântână mai groasă. Dai deoparte şi o laşi la răcit. Mixezi brânza, adaugi crema de gălbenuşuri, untul şi omogenizezi foarte bine.

Smântâna dulce o pui în bain-marie împreună cu ciocolata tăiată bucăţi mici. Peste blat torni crema de brânză, o întinzi şi pui glazura de ciocolată. Nivelezi şi dai prăjitura la rece două ore, înainte să o serveşti.

Sursa – clickpoftabuna.ro