Prăjitura națională a Norvegiei, CEA MAI BUNĂ PRĂJITURĂ DIN LUME! Iată cum o prepari

prăjit norvegieiAi oaspeți și vrei să-i impresionezi sau pur și simplu ți-e poftă de ceva dulce? Îți recomandăm o rețetă excepțională. Cu ceva timp în urmă, această prăjitură a fost votată prăjitura națională a Norvegiei, sub denumirea de verdens beste – cea mai bună din lume. Și după ce o veți face și o veți gusta, punem pariu că veți fi de acord cu această denumire.

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt moale + alte 3 linguri
  • 210 g zahăr tos (1 și 2/3 cești)
  • 185 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 80 ml lapte
  • 5 ouă mari (separate)
  • 35 g migdale „feliate”
  • 350 g smântână lichidă
  • 1 esență de vanilie
Distribuie prietenilor

PREPARARE

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare, cu un grilaj poziționat fix la mijloc. Pune într-o tavă care nu lipește hârtie pergament.

Bate untul (deja aflat la temperatura camerei) cu 2/3 ceașcă de zahăr pentru aproximativ 3 minute până obții un rezultat ușor și cremos. Adaugă făina și praful de copt, amestecând totul bine la viteza mică a mixerului.

Adaugă și gălbenușurile și laptele, amestecâdn cu mixerul până se omogenizează. Toarnă aluatul obținut în tava tapetată.

Într-un bol separat bate albușurile cu restul de zahăr până obții o compoziție ca pentru bezea. Întinde rezultatul peste aluatul din tavă. Presară deasupra migdalele.

Dă la cuptor pentru 30-35 de minute – sau până când observi că bezeaua de deasupra e ușor copt și umflat. Lasă la răcit. Transferă prăjitura pe un fund de lemn.

Când s-a răcit, într-un vas mediu bate smântâna pentru gătit cu esența de vanilie, timp de 3-4 minute. Taie prăjitura pe jumătate, transversal, cu un cuțit zimțat.

Pune una dintre jumătăți pe o tavă de servit, acoperă cu frișcă și pune și cealaltă jumătate deasupra – cu bezeaua în sus.

Lasă prăjitura la frigder 1 oră înainte de servit.

Sursa – retete.unica.ro